'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, genç meslektaşlarının dilinden düşmüyor. Cihangir'e takılan oyuncuların en popüler konusu, bir anda Türkiye'nin gündemine oturan dizi ve güzel oyuncu Meryem Uzerli.

Almanya'da doğup büyüyen ve Hürrem Sultan rolüyle Türkiye'nin gündemine yerleşen Meryem Uzerli, genç oyuncuları heveslendirdi. Uzerli, oyuncuların buluşma noktası Cihangir'de en çok konuşulan isim oldu...

- Vildan Atasever:
Doğru ve farklı bir işin içinde olmak her zaman her oyuncuyu heyecanlandırır. Bir karakteri araştırdıkça daha yeni şeyler keşfediyorsunuz heyecanlandıkça da şevkle oynarsınız. Hürrem Sultan da böyle bir karakter. O gerçekten her oyuncunun oynamak isteyeceği bir rol.

- Ceyda Ateş:
Hürrem Sultan, tarihe damgasını vuran karakterlerden biri. Sadece Hürrem Sultan değil, dönem dizilerindeki karakterlerden birini canlandırmayı tabii ki isterdim. Meryem Uzerli de bence bu role çok iyi giden bir isim. Kendisinin çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Heyecanlandırıyor

ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya ve Bulgaristan'daki ajanslarla iletişime geçilerek 8 ay süren çalışmalar sonucunda seçilen Meryem Uzerli'nin Almanca, İngilizce, Türkçe ve Rusça bilmesi, seçimde etkili olmuştu. Karakterin tarihi büyüsüne dikkat çeken oyuncular, 'Hürrem her oyuncuyu heyecanlandırabilecek bir karakter. Meryem Uzerli çok şanslı' diyor.