Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Gül, bir grup terör örgütü üyesinin teslim olması sırasındaki görüntüleri değerlendirirken, "Görüntüler hoş değil. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir tarafta huzur olsun, bir sürü kanlı işler bitsin diye uğraşılırken, bir taraftan bunun değerini anlamayıp, bu tip gösteriler, bu tip işin ölçüsünü kaçırıcı davranışlarda bulunmayı tasvip etmem mümkün değildir. Herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve ölçüsüz davranışlardan kaçınmasını da buradan tavsiye ediyorum" dedi.

KAZAKİSTAN STRATEJİK ORTAK

Azerbaycan ile Türkiye arasında Ermenistan protokolleri ile başlayan ve bayrak krizi ile doruk noktasına ulaşan gerginliğe karşılık, Türkiye ve Kazakistan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Konuk heyette yer alan Kazak gazeteciler imzaların atılmasını ayakta alkışlarlarken, Cumhurbaşkanı Gül iki ülke arasında ortak değerler ve tarihi bağlar temelinde inşa edilen ilişkilerin daha ileri safhaya taşınması konusundaki ortak iradeleri teyit ettiklerini söyledi..

Basın toplantısında dizi oyuncusu

Cumhurbaşkanı Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Çankaya Köşk'ündeki programları bir dizinin sahnesi oldu. Kazakistan Kültür Bakanlığı ile TRT'nin ortaklığı ile gerçekleştirilen "Benim aşkım Astana" isimli dizide rol alan Bahar Akça, basın toplantısı sırasında rolü gereği cumhurbaşkanlarına soru sordu.

Nazarbayev'e Aksakallı ödülü

Gül, Nazarbayev'e hem Kazakistan'a hem de Türk dünyasına büyük hizmetlerde bulunmasından dolayı 'Türk dünyasının aksakalı' olarak 'Devlet Nişanı' takdim etti./yeni şafak