Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Aydın İl Kongresinde, iki adayı geride bırakarak, yeniden CHP Aydın İl Başkanlığına seçilen Tunç Aytur, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.
Bundan sonraki hedeflerinin genel seçimlere hazırlanmak olduğunu belirten Tunç Aytur, “Fevkalade güzel bir kongre oldu. Bu kongrede kırılan, küsen ya da darılanın olmadığına inanıyorum. Baştan beri söylediğimiz gibi örgüt kararlıydı. Örgüt, büyüklüğünü gösterdi. Bundan sonra herkes kendi görevini yapacak. Bizde kendi görevimizi yapacağız. Tüm belediye başkanlarımızla, il genel meclis üyelerimizle çalışmalarımızı bugüne kadar nasıl yaptıksak, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.
Seçimden sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile herhangi bir temas ya da görüşmesinin olmadığını açıklayan Aytur, kendisini de henüz tebrik etmediğini vurgulayarak, Çerçioğlu'nun çok yoğun olabileceğini belirtti. Şu anda gündemlerinde Milletvekili adaylığı konusunun olmadığını ifade eden Aytur, “Bu seçimin, bir Milletvekili adayı tespiti şeklinde değerlendirilmesine hep karşı çıktım. Bu bir il başkanlığı seçimidir. Daha seçimlere asgari bir yıl var. O zamanki koşullar ne olur, zamanı gelince değerlendirilir” diye konuştu.
İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay ve CHP İncirliova İlçe Başkanı Deniz Gül'ün kurultay delegeliği konusunda yaptıkları itirazın İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini açıklayan Aytur, şunları söyledi: “Blok liste olduğu için bizim listemizin kazanmış sayılması normaldir'”
Aytur, genel seçimlerde başarılı olmak için seçim sandıklarına sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek, bunun için tüm ilçelerde gerekli eğitim çalışmalarının yapılacağı sözlerine ekledi. iha