1980’li yılların Türk ve Dünya Sineması’nı odağına alan “… Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana teması üzerine şekillenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 8 – 14 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

48. Altın Portakal Film Festivali’ne başvuru koşulları değişti

Yeni yönetmeliğe göre, Altın Portakal’a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmlerin yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor.

Maddenin eski ve yeni hali

47. Festivalde yarışacak filmler için yönetmelik maddesinde “başka bir ‘ulusal yarışma’da ‘en iyi film’ dalında ödül almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş ve DVD baskıları satışa sunulmamış olmalıdır” ibaresi yer alıyordu.

48. Festival ve sonrası için yapılan düzenlemeyle maddenin bu bölümü şu şekli aldı: “Yarışmaya başvuracak filmler, yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş ve DVD baskıları satışa sunulmamış olmalıdır.”

Son başvuru tarihi: 12 Ağustos 2011 Cuma

Ekte yönetmelik ve başvuru formu bulunan 2011 Altın Portakal’a son başvuru tarihi 12 Ağustos 2011 Cuma’dır.

Jüri Başkanı: 80’li yıllara damgasını vuran, kadın filmlerinin unutulmaz oyuncusu MÜJDE AR

48.’inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nın jüri başkanlığını usta oyuncu Müjde Ar yapacak.

80’li yıllar Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alan “Ah Güzel İstanbul”, “Adı Vasfiye”, “Asılacak Kadın”, “Aaahh Belinda”, “Afife Jale”, “Fahriye Abla” gibi filmlerin unutulmaz başrol oyuncusu Müjde Ar, bu yıl 48’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanlığını yapacak.

1986 yılında “Aaah Belinda”, “Adı Vasfiye” ve 1993 yılında “Yolcu” filmlerindeki rolleri ile Altın Portakal’da “En İyi Kadın Oyuncu”, 1997 yılında ise “Yaşam Boyu Onur Ödülü” sahibi Müjde Ar ilk kez jüri başkanlığı heyecanını yaşayacak.