İkinci yarıda Topuz"la öne geçen Fenerbahçe "Bu iş bitti" derken, kabus hortladı, Tokat Abdullah"la eşitliği sağladı. Önce saç baş yoldurup, sonra golünü atan Güiza yine son sözü söyledi. Süper Lig ve Avrupa Ligi"nde zirvenin tek sahibi olan Fener, kupada da liderliğe yükselip, üst turu garantiledi.

Kanarya yola devam
Hazırlık maçları kıvamında biraz resmiyet kazanmış, ama soğuk havanın etkisinin iliklere hissedildiği bir maçtı. Maçın ciddiyetini belirleyen en önemli faktör ise Tokatspor"un cesur futbolu oldu. Gole kadar rakip defansın arkasına sarkmaya çalışan Kanarya"nın sahaya yansıttığı görüntü; güçlü rakibi karşısında çaresiz doldur boşaltlarla pozisyon yakalamaya çalışan eski Anadolu futbol kültürü gibiydi. Kuşkusuz Kanarya"yı buna zorlayan Tokatspor"un adam paylaşımındaki başarısıydı. Bu sahnede ortaya çıkması gereken birisi vardı Alex... Tokatspor"un hemde deplasmanda hareketli, kendine güveni tam ve mücadeleci futbolu ise Süper lig ayarında bir tat bıraktı damaklarda... 19"da Arif topu sürüklerken Fenerbahçe kalesine şöyle bir baktı ve Volkan Babacan"ın önde olduğunu gördü. Yaklaşık otuz beş metreden sert vurdu, genç kaleciyi gafil avladı: 0-1. 26"da Kaptan Alex yine dümende olduğunu gösterdi. Vederson"un ortasına yükselen Sambacı kafayla topu ağlarla kucaklaştırdı: 1-1.

Gol düellosu
İkinci yarının başlangıcı Kanarya için öne geçme anlamını taşıyordu. Ancak bu durum sadece üç dakika sürüyordu. 48"de Mehmet Topuz ceza yayından sert vurdu, kaleci Ergin"den döndü. Ama inatçı Mehmet pozisyonu iyi takip ederek kendi topunu tamamladı: 2-1. Dakikalar 51"i gösterdiğinde ise bu kez konuk takım skoru Abdullah ile değiştirdi. Bordo Beyazlı oyuncu Arif, rakibinin sağ kanadındaki boşlukta bekleyen arkadaşını gördü, oyuncunun akıl dolu vuruşu skora tekrar denge getirdi: 2-2.

57"de Mehmet Topuz defansın arkasına sarkan Guiza"yla topu buluşturduğunda İspanyol oyuncuya sadece dokunmak kalmıştı. Pasın hakkını veren bir vuruş, Sarı-Lacivertlileri tekrar öne geçirdi 3-2.
71"de Vederson"un sert serbest vuruşu kaleciden dönerken, topu takip eden Bilica ve Güiza topa hamle yapmak için hareketlendi. Bilica"nın yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak çerçeveyi tutmadı./fanatik