Yeni yıl indirimleri "son sürat" başladı. Birçok ünlü marka, genellikle yılbaşı sonrası görülen büyük kampanyalarını öne çekti. Kampanya yarışlarının en yoğun yaşandığı yerler ise yeni yıl için süslenip ışıklandırılan alışveriş merkezleri.

AVM"ler yeni yıla bir hafta kala, hafta içinde de hafta sonunu aratmayacak kadar kalabalık. Rekabetin yoğun yaşandığı AVM"lerde ünlü markalar yarışta farklılaşmak için indirimlerini çeşitlendiriyor. Müşterilere yüzde 60"a varan indirimlerin yanı sıra hediye çekleri, taksit alternatifleri ve anında indirimler sunuluyor. Yeni yıla sayılı günler kala biz de AVM"leri dolaştık. Şimdiden çok hareketli olan yılbaşı alışverişinde, asıl patlamanın birçok tüketicinin "son dakika"cı olması nedeniyle 31 Aralık Cuma akşamı yaşanması bekleniyor.

Ünlü markaların dikkat çeken bazı kampanyaları şöyle:

H&M: İsveçli marka kadın-erkek-çocuk-iç çamaşır ve aksesuar koleksiyonlarındaki seçili ürünlerde yüzde 50 indirim yapıyor.

İNCİ: Aralık sonuna kadar Turkcellilere özel etiketin yarısı kampanyasını devam ettirecek. Nakit ödemede yüzde 5 ek indirim yapıyor.

TOMMY HILFIGER: Yüzde 30 indirim olanağı sunan markada ayrıca 31 Aralık"a kadar sürecek olan Bonus karta özel 250 TL"lik alışverişlerde 50 TL Tommy bonus kampanyası da mevcut. Yeni yıl alışverişlerinde tercihen en çok aksesuar, gömlek ve triko satılıyor.

MAVİ: 1 üst, 1 alt ve 1 aksesuardan oluşan yılbaşı menüsünü alanlar, yüzde 25 indirim kazanıyor. Ayrıca yılbaşı menüsünü CardFinans"la alan müşteriler ekstra yüzde 10 indirim ve +4 taksit olanağından da yararlanıyor. Öte yandan 2 tişört, ya da tişört ile pantolonu bir arada alanlara bir tişört de hediye.

NETWORK: Markada yüzde 50"ye varan indirim seçenekleri bulunuyor.

BOYNER: Kozmetikte işaretli marka ve ürünlerde 2"nci ürünlerde yüzde 50"ye varan indirimler var. Fish"le 250 TL alışveriş yapana 100 TL hediye çeki veriliyor.

LACOSTE: Aksesuar ve saat dışındaki tüm ürün gruplarında yüzde 25 indirim var.
MARKS&SPENCER: Marka 250 TL"lik alışveriş yapanlara 75 TL, 100 TL"lik alışveriş yapanlara 25 TL"lik hediye çeki imkânı sağlıyor.

CALVIN KLEIN: Amerika'nın ünlü markası ürünlerinde yüzde 40"a varan oranlarda indirim yapıyor.

YARGICI AKSESUAR: Tüm ürün gruplarında yüzde 10-20-30 oranlarında indirim var.

GUESS: Marka müşterilerine 250 TL"lik alışverişlerde 100 TL hediye çeki veriyor.

MUDO CITY: Seçilmiş hazır giyim, ev tekstili, mobilya, aksesuar, çanta, ayakkabı, mutfak ve banyo ürünlerinde yüzde 50"ye varan kış indirimi var. Mağazada en çok 3 al 2 öde kampanyalı yılbaşı ağacı süsleri satılırken onu mum ve kadehler izliyor.

DERİMOD: Yüzde 30-40-50 oranlarında indirim yapan markada en çok topuklu ayakkabı ve deri mont satılıyor.

SEPHORA: Kozmetik markası parfüm reyonlarında indirime gidenlerden. 100 TL alışveriş yapanlara 40, 200 TL alışveriş yapanlara 50, 250 TL alışveriş yapanlara da 60 TL"lik hediye çeki veriyor.

BENETTON: Yüzde 50"ye varan indirim yapan markada 19 TL"den başlayan ürünler bulmak mümkün. Yetişkinler için de 29 TL"ye trikolar, 89 TL"ye montlar yer alıyor.

MANGO: İspanyol markada yüzde 60"a varan indirim seçenekleri bulunuyor.

KİĞILI: Triko grubunda yüzde 60 indirim yapan marka 1 Ocak"tan itibaren 500 TL alışveriş yapanlara 100 TL hediye çeki sunuyor.

KOTON: Marka yüzde 50"ye varan indirim fırsatı sunarken 100 TL üzeri alışverişlerde Maximum karta 4 taksit imkanı sunuyor. Mağazalarda 29 ile 89 TL arasında değişen fiyatlara sahip gece elbiseleri gözde.

TIFFANY: Yüzde 30 indirim yapan markada ayrıca + 4 taksit var. 150 TL alışveriş yapanlara ise sırt çantası hediye ediyor.

COLIN"S: İkinci ürünlerde yüzde 50 indirim yapıyor.
LEVI"S: 200 TL"ye 50, 300 TL"ye ise 100 TL anında indirim yapıyor.

OLEG CASSINI: Amerika"nın ünlü gelinlik tasarımcısı Oleg Cassini"nin gece elbiselerinde seçili ürünlerde yılbaşına özel yüzde 30 indirim fırsatı var.

DIESEL: İtalyan markası Diesel 2010 sonbahar - kış denim kadın ve erkek koleksiyonunu yüzde 50 indirimle sunuyor.

MİLLİYET