HAKKARİ'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'ndeki ailesine acı haber verildi.

Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'nde oturan baba Ahmet ile anne Fadime, oğullarının şehit düştüğünü öğrenince yıkıldı. Baba evine Türk Bayrakları asılırken, yakınlarda taziye için eve akın etti. Ahmet Çelikkaya'yı Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz da ziyaret ederek başsağlığı diledi. Acılı baba Ahmet Çelikkaya, "Allah inşallah PKK'ya en büyük darbeyi vurur. Allah kimseye zeval vermesin, kendi ateşlerinde yansınlar" dedi.

Oğlu ile en son dün akşam iftar saattinde konuştuğunu anlatan baba Çelikkaya, "Telefon açıp 'Baba üst bölgesinde nöbetim var. Oraya gidiyorum. İyiyim' deyip herkese selam söylememi istedi. Annesiyle konuşup görev yerine gitti" diye konuştu. Acılı anne ise gözyaşları döküp baygınlık geçirdi.

"HAKKINIZI HELAL EDİN ATEŞ ALTINDAYIZ"
Evli ve 2 çocuk babası olan 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın 1 yıl önce Hakkari'deki görevine başladığı ifade edildi. İzne gelen şehit Uzman Çavuş Çelikkaya, 10 gün önce yeniden görev yerine döndü. Şehit dütüğü haberinin duyulması üzerine Ankara'da oturan ev kadını eşi baygınlık geçirdi. Şehidin eşine hazır bekletilen 112 Sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın dün gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı helal edin, şu an çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun" dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği, eşinin sabaha kadar aramasına rağmen yanıt almadığı kaydedildi.
Şehidin Ankara Sincan İlçesi'nde bulunan evi Türk Bayrakları ile donatıldı. Bu arada teröre tepki olarak mahalle sakinleri de evlerinin balkonlarına Türk bayrakları astı.

DHA