İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, çapraz sorguda soğuk terler döktü.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sorduğu sorularla Balbay'a zor anlar yaşattı.

Pekgüzel, duruşmada Balbay'a '28 Şubatta bu işi bitirecektik. Bu işi 3 kişi planladık. Bir, Fevzi ve ben. Karadayı bizi uyuttu. 'Hükümet devrilsin ondan sonra' dedi. Bir numara teslim oldu. Bugün durum çok kötü' şeklindeki notları okuyarak, notların kendisine ait olup olmadığını, sordu.

Mustafa Balbay'ın bunların değiştirilmiş ve anlamı bozulmuş notlar olduğunu ifade etmesi üzerine Pekgüzel, 'Bozulan yerleri gösterir misiniz?' dedi. Balbay da anlamın bozulduğunu, bunları tek tek çıkaramayacağını dile getirdi.

BURASI KAHVEHANE DEĞİL

Bazı sorulara cevap verirken heyecanlanan Balbay, bölük pörçük notları bir araya getirmenin zorlama olduğunu kaydetti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün de 'Sizi zorlayan, sorulara muhatap olacaksınız. Aklıselim davranmak gerekir' dedi. Balbay da Şengün'e 'Haklısınız. Sakin olmak faydalı ama her soru da bir fay dalı gibi, efendim' karşılığını verdi. Savcı Pekgüzel de 'Siz açıklamıyorsunuz, hiçbir şeye cevap vermiyorsunuz. Tuncay Özkan ile ilgili notlar var, bunları siz mi tuttunuz?' dedi. Bunun üzerine Özkan oturduğu yerden konuştu. Şengün de Özkan'ı 'Burası kahvehane değil' diyerek uyardı./yeni şafak