Münevver Karabulut'un hayatını filme çekmek için kolları sıvayan yapımcı ve yönetmen Melih Göğebakan, Cem Garipoğlu'nu oynayacak oyuncu bulamıyor.

Münevver Karabulut cinayetinde yaşanan kördüğümü konu edinerek Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen cinayetin filmini yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirten yönetmen Melih Göğebakan, filmin sadece sosyal mesaj içerikli olacağı ve maddi hiçbir beklentileri olmadıklarını ifade etti.
Bu filmi çekmek istemelerinin amacının sinemaya ölümsüz bir belge bırakmak olduğunu belirten Göğebakan;”Toplumsal bir mesaj vermek istiyoruz. Münevver Karabulut cinayeti Türkiye'nin kanayan bir yarası oldu ve uluslar arası bir sorun haline geldi. Film için görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda Münevver karakterini canlandırmak isteyen tanınmış birçok oyuncumuz bulunuyor” şeklinde konuştu.

ERKEK KARAKTER YOK

Oyuncu Yasemin Balak'a Münevver, karakterini oynaması için teklif götürdüklerini ve kendisinin hiçbir maddi beklenti beklemeden teklifi kabul ettiğini vurgulayan Göğebakan;”Merve Sevi ile görüşmelerimiz oldu. Merve'de memnuniyetle oynayabileceğini ifade etti. Herkes Türkiye'ye toplumsal mesaj vermek için bu proje içerisinde bulunmak istiyor” dedi. Tek sorununun erkek karakterini bulmakta zorlandıklarını ifade eden Göğebakan;”Hiç kimse Münevver'in sevgilisi Cem Garipoğlu rolünü oynamak istemiyor" diye konuştu.Ayrıca filmin hukuki boyutunu da avukatlarımızla görüştük. Aileden henüz bir onay almadık ama onlarında hoşgörüyle karşılayacağına eminiz” şeklinde konuştu.Baba Süreyya Karabulut ise böyle bir teklif gelmesi halinde toplumsal bir faydası olacaksa kabul edeceğini dile getirdi.

Son çare Cem'i yurt dışından getirecek

Türkiye'de kimse Cem olmak istemeyince yurt dışındaki oyuncularla görüştüklerini dile getiren Göğebakan, "70'e yakın oyuncularımızla anlaştık. Çekimlerimiz 90 gün sürecek. Tüm çekimlerimiz İstanbul'da olacak ” dedi. - yenişafak