Kayserispor kaptanı Ali Turan'ın, mukavelesinin bitimine bir ay kala kendisine yapılan öneriyi geri çevirip, "Ara transferde Galatasaray'a gitmek istiyorum. Beni bırakın" şeklindeki kararlı sözleri üzerine Kayserispor-Galatasaray arasında istemeyerek de olsa transfer görüşmeleri başladı. Sarı kırmızılı kulübün renktaşını Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet edip, iki kez resmi sitesinde duyuru adı altında yayınladığı zehir zemberek açıklamalar, yıllardır iyi ilişkilerini sürdüren hatta, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi üç büyük olarak adlandırılan takımları devre dışı bırakan politikası 2007 yılının Haziran ayında değişti.

Galatasaray'ın Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'a talip olması ve ön görüşme yapmasına öfkelenen Kayserispor yönetimi, kentteki tarihi kalenin burçlarına ve İstanbul'daki bazı bilboardlara "Satmayacağız" şeklinde afişler, pankartlar asmasıyla sonuçlanmıştı. Kayserispor, tavır koyduğu Galatasaray'a misilleme yaparak, Gökhan Ünal'ı Trabzonspor'a vermiş, bu sezon da Mehmet Topuz'u Beşiktaş, Fenerbahçe ikileminin ardından sarı lacivertli kulübe göndererek, Galatasaray'a ikinci çalımı atmıştı.

ALİ TURAN KADRO DIŞI BIRAKILDI

Kayserispor kulübü, 31 Aralık 2009 tarihinde kulübün resmi internet sitesine bir yazı koyarak, Galatasaray'a gitmek isteyen kaptan Ali Turan'ı süresiz kadro dışı bırakma kararı alındığını belirterek, "Takım kaptanımız Ali Turan ve temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerden anladığımıza göre Ali Turan Galatasaray kulübüne gitmek üzere kulübümüzden ayrılmak istemektedir. Kulübümüz bu durumdaki bir oyuncuyu kamp kadrosunda bulundurmayı uygun görmeyerek Antalya kamp kadrosundan çıkartmıştır." demişti.

GALATASARAY'I TFF'YE ŞİKAYET ETTİLER

Sarı kırmızılı kulüp, renktaşıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na bu kez 4 Ocak'da resmi bir başvuru yaparak, Ali Turan konusunda ikinci adımı atmış, kulübün internet sitesinden, "Kulübümüz, Galatasaray kulübünün takım kaptanımız Ali Turan'ı ayartmasından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na şikayet etmiştir" şeklinde açıklama yapılmış, TFF'ye gönderilen yazıda ise, "Galatasaray Kulübü, takım kaptanımız Ali Turan ile sözleşmesi devam ediyor olmasına rağmen bilgimiz haricinde görüşme yapmıştır. Bu konu basına sızdırılmış, yaklaşık 15 gündür bütün spor medyasını meşgul etmesine rağmen Galatasaray kulübünden herhangi bir yalanlama yapılmamıştır. Gelinen noktada futbolcumuz, ara transferde Galatasaray kulübüne gideceği söylentileri ile ayartılmış kulübümüzün ve takımımızın düzeni bozulmuştur. Konunun araştırılarak Galatasaray kulübüne ve görüşmelere dahil olan menajerlere ceza verilmesi için gereğini arz ederiz" ifadesine yer vermişti.

BAŞKANLARIN EURO ANLAŞMAZLIĞI

Ali Turan'ın, Kayserispor'un yaptığı "Ankaragücü kulübüyle anlaş" önerisini de geri çevirerek, "Gidersem Galatasaray'a giderim. Bir başka kulübe gitmem" şeklindeki kararlığı üzerine, Galatasaray ve Kayserispor başkanı Adnan Polat ile Recep Mamur telefonla pazarlık yaparak 800 bin euroya anlaştı. Kayserispor'dan bir kulüp görevlisi, tek başına antrenman yapan Ali Turan'ı gece yarısı evinden arayıp, "İki kulüp anlaştı. Gel eşyalarını topla" diye telefon açtı. Genç kaptan kulübe giderken, bu kez iki renktaş kulüp başkanı arasında 800 bin rakamı dolar mı euro mu tartışması çıktı ve Kayserispor 800 bin euorada ısrar ederek, kaptanını Galatasaray'a ikinci yarı için kiralık olarak vermedi.

KAYSERİSPOR'DAN ZEHİR ZEMBEREK BİLDİRİ

Kayserispor Kulübü, genel menajeri Süleyman Hurma'nın Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ile ara transferin son günü olan 31 Ocak'taki görüşmeden olumlu sonuç çıkmayınca, cumartesi günü oynanacak karşılaşma öncesi "kabalık" nitelendirmesiyle, ağır bir bildiriyi kaleme aldı. Ali Turan'ın sezon sonunda bonservis bedelsiz serbest kalacak olmasının da öfkesiyle yayınlanan bildiride "Galatasaray kulübü takım kaptanımız Ali Turan'ı önce ayartmış, sonra konuyu basına sızdırmış ve medyadaki yandaşları ile Kayserispor kulübü üzerinde psikolojik kuşatma oluşturmuştur. Transfer zamanının bitmesine bir saat kala geçmişte yaptıkları teklifin bile altında teklif yapmak izah edilemez bir kabalıktır" görüşlerine yer verildi.

KAYSERİSPOR-GALATASARAY TRANSFER İLİŞKİLERİ

Kayserispor ile Galatasaray arasındaki transfer ilişkisi 1974 yılına dayanıyor. Kayserispor'un merhum efsane Başkanı Üveyis Molu yönetimi 1974-75 sezonunda Galatasaray'ın gözden çıkarttığı Metin Kurt, Yılmaz Yavman, Mustafa Ergücü ve Enver Ürekli'yi renklerine kattı. Bunu 16 Ocak'da 1992 yılında Kayserispor'lu trafik kazasında ölen futbolcuları Nasır Beadini ve Metin Aydın'ın yerine Futbol Federasyonu'nun özel transfer izni vermesi üzerine, renktaşı Galatasaray yardımına koşarak, Büyük Metin olarak adlandırılan Metin Yıldız ile Küçük Metin'i Kayserispor'a vermesi izledi. 2006-2007 sezonunda da Uğur Uçar, kaleci Bahattin ve Özgürcan Özcan, bir sezonluğuna kiralık olarak Kayserispor'da top koşturdu. Kayserispor'dan ise Cengiz Yazıcı, kaleci Mehmet Duymazer, Sefer Karaer, Hüseyin Ürküten İstanbul'un sarı kırmızılı ekibine transfer olan oyuncular arasına adlarını yazdırdılar.