Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümetinin icraatlarını anlattı. Şuhut ilçesinden Dinar ilçesine geçen Bakan Eroğlu, Karaadilli beldesinde de kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla bayramlaştı.

Dinar ilçesine bağlı Göçeri Köyüne geçen Bakan Eroğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde Şehit olan Piyade Er Yavuz Öztürk'ün ailesini ziyaret ederek kıl keçisi hediye etti.

Köyde Şehit Yavuz Öztürk'ün adının verileceği bir parkın İl Özel İdaresince yaptırılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

''Şehitlerimize ne yapsak azdır. Göçeri köyünde yaptırılacak parkın yanı sıra Bakanlık olarak biz de şehidimizin anısına bir Orman kuracağız. Burada Şehit ailemize kıl keçesi hediye etmemizin sebebi de kıl keçisinin ormanlarımıza nasıl zarar verdiğini gözler önüne sermek. Kurbanlarda ve dini vecibelerimizi yerine getirirken kıl keçisi kesersek, ormanlarımızı da korumuş oluruz. Kıl keçileri ormanlarımıza yangınlardan daha çok zarar vermektedir. Ormanlardan istifade eden insanlar, kuşlar, her tür canlılar için de ikinci bir sevap elde edilmiş olur, düşüncesindeyim. Bu bayram inşallah terör belasından da kurtuluşumuzun bir başlangıcı olur.''