Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula gitmeyen çocukları yakın takibe aldı. Bakanlık, valiliklere, okula kayıt olmayan çocukların tespit edilmesi ve sorumlular hakkında yasal yaptırım uygulanması talimatı verdi

ANKARA-MEB"den valiliklere gönderilen yazıda, anayasa ve yasalar gereğince, "her öğrencinin velisinin, vasisinin veya aile başkanının, çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna muntazaman devamını sağlamakla ve özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğunun durumunu en geç üç gün içinde okul idaresine bildirmekle yükümlü olduğu" anımsatıldı.
Okul yönetimlerinin bir ekip oluşturarak kayıtsız çocukların ikametlerini ziyaret edip kayıt yapmaları istenen yazıda, öğrencilerin yaş gruplarına ve seviyelerine uygun sınıflara alınmaları gerektiği kaydedildi.

Belgeli gerekçe
Yazıya göre okula gitmeyen çocuklar ve aileleriyle birebir görüşülerek kayıt olmama gerekçeleri öğrenilecek. Okula kayıt edilemeyen çocukların gerekçelerinin belgeye dayandırılması, sağlık durumu öğrenime devam etmesine engel çocukların rapor almaları sağlanacak.(radikal)