CHP’de Ankara il başkanı ve il yönetiminin istifası suların durulmasına yetmedi. İl Başkanı Tarık Şengül’ün istifa ederken dile getirdiği iddialar gündeme bomba gibi düştü.
 
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Şengül’ün elinde varsa bilgi ve belgesi Genel Başkan’a götürür, Genel Başkan gereğini yapar” dedi. Şengül’den “Tüm bilgi ve belgeleri Genel Başkan’a iletirim. Ama Gürsel Tekin böyle bir sürece müdahil olmuş mu, olmamış mı? Bir işadamıyla görüşmem konusunda bir ricada bulunmuş mu, bulunmamış mı? Bu konuya açıklık getirmeli” yanıtı geldi.
 
KILIÇDAROĞLU İPTALİ
Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısından Şengül’ün iddialarının incelenmesi kararı çıktı. Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, “İl Başkanı Şengül’ün iddiaları dikkate alınması gerekir. İleri sürdüğü iddiaları araştıracağız. MYK içinde Ankara milletvekilleri var. Ama araştırma için isim görevlendirilmesi yapılmadı” dedi.
 
‘NİYE DAVA AÇMADIN’
Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ise imar değişikliği yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek, “O kararın alındığı Büyükşehir Meclis toplantısında biz ret oyu kullandık. Şengül, benimle birileri görüştü, dava açmamayı teklif etti diyor.Madem bu kadar rahatsızdı, kendisi 60 gün niye bekledi, neden dava açmadı” sorusunu yöneltti. Balaban, Çayyolu’nda 188 konutlu imar planında yapılan değişiklikle 892 konuta çıkarıldığı ve 300 milyon dolarlık rant elde edildiğine ilişkin iddialara ise şu yanıtı verdi: “Konutların yapılacağı yer belli, fiyatlar belli. Nasıl 300 milyon dolarlık rant iddiasında bulunabiliyor.”
 
habertürk