Günler uzun, yaz mevsimindeyiz ancak zaman hızlı geçiyor… Göz açıp kapayıncaya kadar yaşıyoruz her şeyi. Ve unutuyoruz yaşadıklarımızı. Bundan iki yıl önce yaz tatilinde ne yaptığınızı çok net hatırlıyor musunuz mesela? Sevdiğinizin bir cümlesini? Çocuğunuzun söylediği ilk şarkıyı?

Bunun için en iyi yöntem, yazmak. Yazmakla aranız iyi olmayabilir ancak her gün birkaç cümle size ne kaybettirir ki? İsterseniz günü tek bir cümleyle özetleyin isterseniz de kısa bir paragraf yazın. Tarih atmayı atlamayın çünkü en önemlilerden biri tarih… O gün yaşadıklarınız, duyduklarınız, gördükleriniz… Bunu yapmaya başlayınca bir süre sonra alışkanlık haline gelecek ve yazmadan uyuyamayacaksınız.

Muhteşem bir hatıra
En güzeli de aradan zaman geçtikten sonra eski yazılara bakmak, geçmişte neler yaptığımızı okumak. Günlük yazmak, anıları taze tutuyor, olgunlaştığımıza şahit oluyoruz. Çocuklarımız için ne ifade ettiğini bir düşünün… Her gün birlikte neler yaptığınızı not alırsanız, çocuğunuza muhteşem bir kaynak ve hatıra bırakmış olacaksınız. 

Zaten fark edeceksiniz, yazdıkça bu işi iyice sevecek, her gün bir öncekinden daha uzun yazmaya başlayacaksınız. Günlük tutarak mutlu anlarınızı kalıcı hale getirecek, her okuduğunuzda dahamutlu olacaksınız. Bunun yanı sıra, günlük tutmak yaşadıklarımızı unutmamızı engelliyor, hatalarımızı görüp tekrarlamıyoruz. Yazdıklarımızdan yola çıkarak kendimizi daha iyi tanıyor hayatımızı buna göre şekillendiriyoruz. Yaratıcılığımız artıyor.İlişkilerimizi gözden geçirme şansımız oluyor. 

Bu arada günlük derken mutlaka defter gelmesin aklınıza. Blog açabilirsiniz. Blogger, Wordpressgibi uygulamalar ücretsiz ve kullanımı kolay olduğu için işinize yarayabilir.