“Her eylemden sonra Arslan'ı Veli Küçük'ün ofisine bıraktım” diyen Yıldırım, emekli Paşalar Tolon, Eruygur ve Küçük'ün tetikçi Gülaltay'ın evinde buluştuğunu söyledi.

İkinci Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Danıştay sanığı Osman Yıldırım itiraflarını sürdürdü. Tetikçi Alparslan Arslan'ın Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'den emir aldığını söyleyen Yıldırım emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon ile emekli Albay Fikri Karadağ'ın bunların üstü olduğunu söyledi. Yıldırım Cumhuriyet'e attıkları her bombadan sonra Danıştay Tetikçisi Arslan'ı Veli Küçük'ün ofisine bıraktığını söyledi.

CUMHURİYET'E BOMBA ATTIM

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeretli olması nedeniyle duruşmaya, üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı. Başkan Özese, salondaki kürsüye çağırdığı tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım'ın, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçelere ilişkin beyanlarını aldı. Yıldırım, “İfadelerimdeki doğru olmayan kısım, Cumhuriyet gazetesine yaptırdığım eylemleri inkâr etmemdir' dedi.

ARSLAN PAŞALARIN ADAMI

Yıldırım, “Alparslan Arslan'ı kullananlar Veli Küçük'tür, Muzaffer Tekin'dir. Bunların üstü de Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Fikri Karadağ'dır' şeklinde konuştu. Hakim Özese'nin “Bunu nereden biliyorsun?' sorusuna karşılık Yıldırım, “Sürekli bana gelen adamı kimin kullandığını bilmeyecek miyim?' dedi. Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırı konusunda da “işi veren Veli Küçük'tür. Bombaları veren Muzaffer Tekin'dir' şeklinde iddialarda bulundu.

BOMBALARI KÜÇÜK VERDİ

Yıldırım, Cumhuriyet'e yönelik bombalı saldırıyla ilgili olarak Ataşehir'de bir yerde toplantı yapıldığını söyledi. Özese “Bu toplantıya kimler katıldı?' diye sordu. Yıldırım ise Ergenekon savcılarına verdiği ifadeyi kastederek “Daha önce ifade ettiğim kişiler katıldı' dedi. Özese ise birkaç sefer daha ısrar ederek, “Bildiklerini açık açık söyle. Mahkemenin amacı gerçekleri ortaya çıkarmaktır' dedi. Bunun üzerine Yıldırım, “Toplantıda Muzaffer Tekin, Hüseyin Görüm'ün yeğeni, Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Orhan Kadı, Alparslan Arslan ve tanımadığım başka kişiler vardı' şeklinde konuştu.

GÖTÜRENİ GÖRSEM TANIRIM

Özese'nin, “O toplantıda neler oldu?' sorusuna karşılık Yıldırım, toplantıda 5 dakika kaldığını belirterek “Bombaları aldım, çıktım, götürdüm. 2 tane bomba aldım. Alparslan Arslan 1 tane aldı. Muzaffer Tekin (emekli yüzbaşı) verdi bombaları' dedi. Yıldırım, Hakim Özese'nin, “Kim götürdü sizi oraya?' sorusuna da “Tanımadığım bir kişiydi. Resmini görürsem tanırım' karşılığını verdi. Muzaffer Tekin ise Osman Yıldırım'ı tanımadığını ileri sürerek hakkındaki iddiaları reddetti. Mahkeme, duruşmayı 12 Kasım Perşembe gününe erteledi.

'İfadeni geri al yardımcı oluruz'

Danıştay davasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği bazı dilekçelere ilişkin açıklamalar yapan Yıldırım, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kendisine 'ifadeni geri çek sana yardımcı oluruz' dediğini ileri sürdü. “Sen kimsin bana yardımcı olacaksın?' diyen Yıldırım, Perinçek'e 'Alakası olmayan bir suikast üzerime yıkıldı' şeklinde cevap verdiğini söyledi.

PERİNÇEK CEVAP VERMEDİ

'Doğu Perinçek bana böyle bir şey söyledi mi, söylemedi mi? Açıklama yapsın' şeklindeki sözleri üzerine Hakim Özese, cevap verip vermemenin Perinçek'in takdirinde olduğunu belirtti. Bunun üzerine Perinçek, sonra beyanda bulunacağını söyledi. Yıldırım, tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün 'Alparslan Arslan ile ilişkisini anlatmasını' istedi. Bunun üzerine gülüşmeler olunca Yıldırım, 'Gülecek bir şey mi var?' diyerek Ergül'e tepki gösterdi.

Paşalar tetikçide biraraya geldi

Cumhuriyet'i bombaladıktan sonra Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay'ı aradığını söyleyen Yıldırım, “Alparslan Arslan orada çıkıyor. Ben olmayan bir şeyi konuşmam. Bu işi yaptıran kendileridir. Çıkar amaçlı yaptığım bir eylemdir' dedi. Arslan, Tekin, emekli Orgeneraller Eruygur ve Hurşit Tolon ile Zekeriya Öztürk ve Fikri Karadağ'ın Gülaltay'ın yanına gidip gitmediklerini soran Yıldırım, “Beşiktaş'ta Alparslan Arslan'ı bıraktığım yerde Küçük'ün yazıhanesi var. Her eylemden sonra Arslan'ı oraya bıraktım' şeklinde konuştu.

2 milyon dolar iddiası

Duruşmada tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ise Yıldırım'ın kendisine '(bunlara söyle bana 2 milyon dolar versinler, konuştuklarımın hepsinin yalan olduğunu söylerim) dediğini iddia etti. Timuroğlu, ayrıca Ataşehir toplantısının yapıldığı iddia edilen tarihte Yıldırım ile Sultançiftliği'nde olduklarını ileri sürdü. Yıldırım da, 'Kamera görüntülerine bakıldığında Timuroğlu'nu kimlerin ne şekilde ikna ettiği anlaşılır. Ataşehir toplantısında zaten yanımda değildi. Timuroğlu bombaları nereden, kimden aldığımı görmüş mü?' diye sordu./yeni şafak