BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim beyannamesinde ''seçim barajı uygulamasına son verileceği, partilerin aldığı devlet yardımın kaldırılacağı, Sayıştayın yargıdan ayrılarak özerk hale getirileceği, aile avukatlığı sisteminin kurulacağı, askerlere asgari ücrette maaş bağlanacağı, YÖK'ü kaldıracakları'' vaatlerinde bulundu.
 
Topçu, TES-İŞ Sendikası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, BBP'nin 2011 seçim beyannamesini açıklayarak, milletvekili adaylarını tanıttı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan, Kur'an-ı Kerim'in okunduğu toplantıya, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da katıldı. 
 
Burada konuşan Topçu, vizyonlarının itaat eden, devleti ve siyaseti uydulaştırılmış, ekonomisi boyunduruk altına alınmış bir ülke değil, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi. BBP'nin temiz ve kararlı mücadelesiyle Türk milletinin en büyük siyasi alternatifi olduğunu, gelecek seçimde büyük sürprizler yapacağını ifade eden Topçu, BBP'nin muktedir iktidarını kurmaya hazır olduğunu kaydetti. 
 
Türkiye'deki insanların sırtının pek, başının dik, karnının tok olmasını istediklerini vurgulayan Topçu, ''BBP, her evin ikinci partisidir. Her evin ikinci partisi olan BBP'den herkesin onun ortaya koyduğu projelerden alma hakkı vardır. Çünkü biz Tayyip Beyin evinin de ikinci partisiyiz, Kemal Beyin evinin de ikinci partisiyiz. Her evde, hanede Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına verilecek bir oy vardır'' dedi.
 
Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, dünyada ve bölgesinde büyük güç aktörlerinin belirlediği politikalara teslim edildiğini savunan Topçu, Türkiye'nin dış politikasını ABD'ye, iç politikasını AB'ye, ekonomisini ise IMF'ye endekslediğini öne sürdü.
 
Türkiye'nin etnik bölünme tuzağına sürüklendiğini, bölücü terörün çeyrek yüzyılı geçmesine rağmen bitirilemediğini kaydeden Topçu, siyasi iktidarlar tarafından uygulanan ekonomik politikaların da ekonomiyi çıkmaza soktuğunu söyledi.
 
Türkiye'nin adı bile duyulmayan ülkelerden et ve tarım ürünü alır hale geldiğini ifade eden Topçu, kar eden kamu kuruluşlarının satılarak ülkenin geleceğiyle oynandığını savundu.
 
BBP iktidarında Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının, medeni, sosyal ve siyasal haklar ekseninde vatandaşlık haklarından eşit olarak yararlanacağını belirten Topçu, ''Vatandaşın her hakkı verilmelidir ama vatandaş da görevini bilmelidir. Vatandaşlık görevinin en başında da ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü sağlamak gelir. Bu yüzden hiçbir vatandaşlık hakkı bu göreve aykırı kullanılamaz'' diye konuştu.
 
Güvenli, özgür ve refah içinde yaşanılacak bir Türkiye için hazırladıkları ''GÖR'' projesini anlatan Topçu, BBP iktidarında bölücü, ahlaki ve ekonomik terör suçluları için düşündükleri idam cezasını milletinin önüne getireceklerini söyledi.
 
Vatandaşların can, mal ve namus güvenliğini garanti altına alacaklarını, insanların yaşadığı şehirlerin, dağların, ovaların, yaylaların alperenlerin iktidarında mutlaka güvenli hale geleceğini dile getiren Topçu, sadece teröristle değil, terörü teşvik edenlerle de savaşacaklarını kaydetti.
 
Sınır karakollarının düz arazilere taşınacağını, terörle mücadelenin profesyonel timlerle yapılacağını, TSK'nın modernize edilerek mobil hale getirileceğini ifade eden Topçu, askerliğin ihtiyaca göre kademeli olarak indirileceğini, her erbaş ve ere asgari ücret oranında 570 Lira 21 kuruş ''askeri ücret'' maaşı verileceğini bildirdi.
 
''TAKSİM'E KENDİ ÇOCUĞUNUZLA GİDİN''
 
Ülkenin bölünmezliğini esas alan yeni sivil bir anayasa yapacaklarını belirten Topçu, herkesin kendi anadilini konuşup öğrenebileceğini ancak devletin resmi dili olan Türkçe'den asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı.
 
Anayasa'nın yargı bölümünden Sayıştayı çıkaracaklarını ve özerk hale getireceklerini, yargıda reformlar yapacaklarını ifade eden Topçu, aile avukatlığı sistemine geçeceklerini dile getirdi.
 
Seçim barajı uygulamalarını bitireceklerini belirten Topçu, partilere verilen trilyonlarca liralık yardımın BBP tarafından ortadan kaldırılacağını, holding binalarıyla ilgili gerekli tahkikatın başlatılacağını söyledi.
 
Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, BBP iktidarında siyasete ahlakın hakim olacağını kaydeden Topçu, şöyle devam etti:
 
 ''Siyasete ahlakın hakim olduğu bir ortamda parti liderleri onun bunun çocuğuna güvenerek birbirlerini Taksim Maydanı'na davet edemeyecek. Bölücüler Kürt vatandaşımın, garip vatandaşımın çoluğunu çocuğunu dağa, ovaya, sokağa indirerek kan döktürüp, kanlarını dökerek zaten bunları yapıyor. Bunların da iştahımı kabardı nedir, biri on bin kişiyle biri bin kişiyle birbirlerini meydana davet ediyorlar. Ayıptır, ayıp. Kendi çocuğunu al da git o zaman.''
 
Eğitimde de çeşitli düzenlemeler yapacaklarını anlatan Topçu, üniversiteye girişi sınavsız hale getireceklerini, katsayı adaletsizliğine son vereceklerini, YÖK'ü kaldıracaklarını kaydetti.
 
Kötü günlerde kullanılmak üzere devletin tasarruf hazinesi oluşturarak altın bankası kuracağını belirten Topçu, marka şehirler yaratacaklarını söyledi.
 
Bölgesel asgari ücrete karşı olduklarını, 4B, 4C uygulamalarını kaldıracaklarını, evlerde gündelik çalışanların sosyal güvenliğe kavuşturulacağını belirten Topçu, herkesin insanca yaşayacağı özlük hakların sağlanacağını söyledi.
 
Gülefer Yazıcıoğlu da kendisinin sağlık sorunları nedeniyle milletvekili adayı olmadığını belirterek, ''Bu dava hepimizin davası. İnsanlar inandığı değerler uğruna hayatının sonuna kadar mücadelesini sürdürmeli. Var gücümüzle çalışmalıyız. Var olma mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeliyiz'' dedi.
 
Topçu'nun konuşmasının ardındın partililer ''Başbakan Topçu'' sloganları attı.
 
AA