Rapora göre,meslek ve teknik liselerinde okuyan her 100 öğrenciden 20’si kavga ediyor, 14’ü sigara içiyor.Disiplinsizliğin önüne geçmek için uzman desteğinde geliştirilen politikalara ihtiyaç duyulduğu belirtilen raporda, disiplin olaylarının azaltılması için sistemli ve düzenli çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.

MEB, meslek ve teknik liselerinde son yıllarda artan şiddet olaylarını uzman desteği ile geliştirilen politikalarla çözecek. Şiddetin kaynağına inerek yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmeyi amaçlayan Bakanlık, bu kapsamda yönetici, öğretmen ve velileri de sürece dahil edecek.

Bakanlığa bağlı iç denetçilerin hazırladığı Meslekî ve Teknik Öğretim Yönetimi Süreci İçDenetim Raporu’nda çarpıcı detaylara yer verildi. Rapora göre Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 2011 yılında disiplin olaylarına karışan öğrencilerden yüzde 20’sinin kavga, darp ve yaralama olaylarına katıldığı belirtildi. Öğrencilerin yüzde 14’ünün sigara içtiği ifade edilen raporda, öğrencilerin yüzde 7’sinin ise okula geldiği halde özürsüz olarak derslere ve uygulamalara katılmadığı kaydedildi.

UZMAN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Öğrencilerin başta sigara olmak üzere zararlı alışkanlıklardan korunmaları ve disiplin olaylarının azaltılabilmesi ile ilgili tavsiyede bulunulan raporda, “Uzman desteğinde geliştirilen politika ve prosedürlerin okul yöneticileri öğretmenler, öğrenci ve velileri de içine alacak şekilde uygulanması yararlı olabilir” denildi.

Bugün