Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavisi süren 3 çocuk babası Kaymakam Yavuz, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır Şırnak’ın Uludere ilçesinde görev yaptığını belirtti.

‘Hepsi benim kardeşim’

“Bunlar küçükten büyüğe kadar hepsi benim kardeşlerim, hepsi benim yavrularımdı” diyen Yavuz, olaydan 2 gün önce Gülyazı Köyü’nde bulunduğunu ve cenazesi olan insanlarla beraber halı saha açılışını yaptıklarını ifade etti.

Ben de Muşluyum
Yavuz, “Irak sınırındaki olayın kendilerini ciddi anlamda üzüntüye boğduğunu, eşiyle beraber iki gün boyunca ağladıklarını” dile getirerek, şunları söyledi: “İki gün boyunca gözümüze uyku girmedi. Bu üzüntümüzden dolayı biz ekmek, yemek yiyemedik. O çocukların hepsi ile benim fotoğrafım var. Otopsilerine katıldım. Oradaki insanlarla beraber kucaklaştık. Oturduk, beraber ağladık. Olayları çıkartanlar bu köylerden değil, dışarıdan gelenler. Kimsenin bunu başka yere çekmeye haddi yoktur. Ben Muşluyum. Muş’un köylerinde okumuşum. 4 kilometre yolu yürümenin ne demek olduğunu iyi bilen bir insanım.” (ŞIRNAK/AA}