Aydın"daki tüm okullarda beyaz bayrakların dalgalanması için idareci, öğretmen, vali ve öğrencilerin daha çok çalışması gerektiğine işaret eden Vali Hüseyin Avni Coş, “Öncelikle bütün okullarımıza beyaz bayrak almasını arzu ediyoruz. Bunun için ne yapmamız lazım. Hepimize de görevler düşüyor, çok çalışmalıyız. Bütün okul yöneticilerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin, milli eğitim yöneticilerimizin hep beraber çalışması gerekiyor. Bunun için üzerimize düşeni yapmalıyız, bu birinci tespitimizdir” dedi.

Beyaz bayrak almakla da her şeyin bitmediğini ifade eden Vali Coş, beyaz bayrağı koruyabilmenin de önemli bir unsur olduğunu, geçmiş yıllarda beyaz bayrağı alıp, kaybeden okulların da olduğunun altını çizdi. Vali Coş, “Hijyen okullarda çocuklarımızın sağlıklı okuyabilmesi için, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, okul aile birliğine, kantin işleten kişilere, okulla ilgisi olan herkese görev düşüyor. Ben burada özellikle öğrenci kardeşlerimizin bu sorumluluklarına sahip çıkmalarını, okullarını daha temiz, daha güzel daha yaşanılabilir halde bulundurabilmesi için en azından kirletmeden kullanmaları için özenli olmalarını istiyorum. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin ve onları bu konuda duyarlı halde tutan öğretmenlerimizin bu konudaki başarılarını, bu konudaki gayretlerinin diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İmkanların bazen kısıtlı olması durumunda dahi, çalışırsak, gayret edersek elimizdeki sınırlı imkanlarla da her konuda, şu andan daha ileri noktaya gidilebileceğini kaydeden Vali Coş, şunları söyledi: “Hepinize bundan sonraki çalışmalarınızda yaptığınız, yapacağınız işlerde başarılar temenni ediyorum. Özellikle öğrencilerimize eğitim konusunda sürdürdükleri bu çetin uğraşta başarılar diliyorum. Tek hedefimiz Türkiye"mizde söz sahibi insanlarımız, Aydın'dan ve bu okullarımızdan yetişsin, şu anda hitabetliğimiz, seslendiğimiz, eğittiğimiz çocuklarımız, gençlerimiz yarın Türkiye"mizi emanet edeceğimiz ülkemizi, daha güzel yarınlara taşıyacak, daha iyi standartlara taşıyacak insanlar olsun, genç kuşak onlar olsun. Bunu arzu ediyoruz”