Hakkında açılan dava için Tekirdağ'a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Zekeriya Beyaz, cezaevindeki Doğu Perinçek ve arkadaşlarını ziyaret etmek istedi.

Savcılık tarafından ziyaret izni verilmeyen Beyaz, "Hepimiz Ergenekoncuyuz." dedi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakşltesi Dekanı Zekeriya Beyaz, Tekirdağ'da hakkında aıılan ve tazminata mahkum edildiği dava için Tekirdağ 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne geldi.
Bu dava için Tekirdağ'a geldiğini ifade eden Beyaz, gelmişken Tekirdağ Yüksek Güvenlik F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinıek'i ziyaret etmek istediğini kaydetti. Perinçek ile görüşmek isteyen Beyaz, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Servet Bora ile Tekirdağ Adliyesi'ne geldi. Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı ile görüşen Beyaz'ın Perinıek ile görüşme istediği yakın akrabası ve avukatı olmadığı için reddedildi. Adliye çıkışında basın mensuplarını sorularını cevaplayan Beyaz, Tekirdağ'a gelmişken Doğu Perinçek ve arkadaşları ile görüşmek istediğini kaydetti. Savcının ziyaret isteklerinin mümkün olmadığını söylediğini belirten Beyaz, savcıya Perineçek'e iletmesi için selam verip çıktıklarını belirtti. Daha sonra Tekirdağ'a geleceğini belirten Beyaz, Perinçek'i ziyaret etmeyeceğini söyledi. Bir gazetecinin Beyaz, Perinçek'i ziyaret etmesinin sansasyonlara sebep olabileceğini sorması üzerine, "Önemi yok. Biz insani yönden ziyaret ederiz. Hepimiz Ergenekoncuyuz. Ergenekon Türk tarihinde Türklerin dardan çıkması demek. Her Türk Ergenekoncu doğar." dedi. Savcının görşümeye izin vermeğini ifade eden İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Servet Bora, "Sayın savcıyı sıkıştırmak istemedim. Mevzuatın müsait olmadığını söyledi." dedi.
Adliye çıkışında Tekirdağlılar, Beyaz ile fotoğraf çektirmek istedi. Vatandaşlarla sohbet eden Beyaz, İstanbul'a hareket etti (Cihan)