Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için düzenlediği UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu'na katılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem kendilerini geliştirme hem de uluslararası standartlarda futbol antrenörlüğü diplomasına sahip olabilmek için kursu tamamlamak istediklerini söyledi. Kurs sayesinde yeni bilgilerle donatılacaklarını dile getiren Sağlam, bu bilgileri eski tecrübeleriyle birleştirip Türk futboluna sunmak istediklerini kaydetti.

Ligin ilk yarısını güzel bir yerde bitirdiklerini dile getiren Sağlam, ''Hep söylediğimiz bir gerçek var; O da sezonun sonunda ligi üst sıralarda bitirmek. Dolayısıyla kendi gerçeklerimizle yüzleşip, eksikliklerimizi iyi tespit edip, daha iyi neler yapabileceğimizi ortaya koyarak, ikinci yarıya yapacağımız takviyelerle daha üretken gireceğiz. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Takımındaki bazı oyuncularla ilgili çıkan transfer söylentilerine de yanıt veren Sağlam, ''Sercan, Ozan ve Volkan ile ilgili gazeteler sürekli yazıp çiziyor, ancak şu anda bu futbolcularımızı gönderme gibi bir niyetimiz yok. Oyuncuların ve kulübün menfaatleri ön plana çıkarsa o zaman bu transferleri düşünürüz ama bizi bu düşünceden vazgeçirecek düzeyde bir teklif henüz yok'' dedi.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN ÇALIŞMASI
Öte yandan UEFA Pro-Lisans Güncelleme kursu çerçevesinde, teknik direktörler, Titanic Oteli'nin sahasında çalışma gerçekleştirdiler. TFF Futbol Geliştirme Merkezi Antrenör Eğitmeni Ömer Kaner'in önderliğinde gerçekleşen çalışmada, Antalya Özerspor Futbol Kulübü'nün oyuncularının yer aldığı uygulamalı taktik çalışması yapıldı./HT