Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin İsabeyli'ye taşınması sırasında Nazilli Belediyesi'nin su borusu geçirmek için kazdığını iddia ettiği kampus önündeki hendek kazma işlemi mahkeme kararı ile durduruldu.
Adnan Menderes Üniversitesi Hukuk Müşavirliği kazılan bu hendekle ilgili olarak öğrencilerin 1 Eylülde okula gelmeye başlayacakları, herhangi bir yangın anında içeriye bir araç giremeyecek olması nedeniyle Cumhuriyet savcılığına başvurarak çukurun kapatılmasını istediği öğrenilmişti. Nazilli Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 29.08.2008 tarih ve esas 2008/139 sayılı kararı ile vardığı sonuç; "Bilirkişi olarak İnşaat Mühendisi Aysel Çimen'in yaptığı tespit raporunda Kampusun Hürriyet Caddesinde kalan cephesinde iki
kapısının bulunduğu ve aynı zamanda araç girişi için bu kapıların uygun olduğu, her iki girişin önünde kazı yapılması nedeniyle kampus içerisine araç girişinin mümkün olamadığı anlaşılmıştır." Raporuna istinaden mahkemenin aldığı karar;"Gereği düşünülmüştür; Nazilli Belediye Başkanlığının Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampusu giriş-çıkış kapılarının önündeki kazı faaliyetlerinin ihtiyati tedbir yolu ile durdurulmasına, kampus girişinin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi talebinin ise ihtiyati
tedbir yolu ile uyuşmazlığın esasının çözülecek kararlar verilemeyeceğinden reddine karar verilmiştir. Kararlar taraflara tebliğ edilmiştir" denmiştir.
Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan yaptığı açıklamada "Bizim hukukun karalarına karşı söyleyebilecek bir şeyimiz olamaz" diye sonuç hakkında düşüncelerini belirtti. İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim ise "Kararın, beklenen ancak çukurların kapatılması ile ilgili eksik bir karar olduğunu ifade etmek istiyorum. Artık bu iş bir tartışmanın ötesinde Fakülte ve Yüksekokullarımızın öğrencilerimizin hizmetine eksik sunulmamasının bir çabasıdır" dedi.
ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr Halil Mutioğlu ise yaptığı açıklamada "Mahkeme hem kazıyı durduruyor hem de örtülmesi konusunda 'Bu husus ihtiyati tedbir istemi içerisinde yoktur' diyor. Tabi ki bu hukuk çerçevesi içerisinde verilen bir karardır. Bizim endişemiz Pazartesi günü başlayacak olan öğrenci kayıtlarında okulumuza gelecek olan yeni öğrencilerle birlikte okulumuzun mevcut olan 3 bin öğrencimizin fakültemize giriş ve çıkışlarda zorlanacaklarıdır.
Öğrencilerimizin hendekten geçerlerken bir kazaya uğrayarak zarar görmelerinde bu olayın sorumlusu kim olacaktır. Fakülte içerisinde çıkabilecek olan olası bir yangın ve doğal afet sırasında araçlar kampusumuza giremeyecektir. Bu olay bizi düşündürmektedir" diye konuştu.