Vatandaşların durdurmaya çalıştığı yük treni tonlarca ağırlığındaki iş makinesini şiddetle çarptı. Kazada yük treninde bulunan bir görevli hafif yaralandı.
Kaza saat 13.45 sıralarında Aydın Otoban Kavşağı"nda bulunan hemzemin geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Aydın Belediyesi"nde görevli Mümin Üstündağ yönetimindeki 09 BEL 01023 plakalı yol ve asfalt pekiştirme makinesi Mimar Sinan Mahallesi"nden görevden döndüğü sırada Aydın Otoban Kavşağındaki hemzemin geçitte aniden arızalandı. Top eden ve hareket kabiliyetini yitiren iş makinesinden inen operatör, olası bir kaza olmaması için vatandaşlardan yarım isteyip durumun TCDD"ye bildirilmesini istedi. Olası bir kazayı önlemek için bir yandan da bir görevli İzmir istikametine doğru yürüyüp buradan gelecek olan treni uyarmaya çalıştı. Bu arda İzmir istikametinden gelen yük treni vatandaşların uyarıları il biraz yavaşladı. Ancak kaza önlenemedi. Yük treni tonlarca ağırlığındaki silindire çarpınca silindir, hemzemin geçitten fırlayıp, önce bariyerlere ardından elektrik direğine çarpıp devirdikten sonra istinat duvarına çarpıp durabildi.

“İYİKİ HIZLI YOLCU TRENİ DEĞİLDİ”

Kazada, Aydın_nazilli arasında devam eden demir yolu yapım çalışmasına mıcır taşıyan trende görevli olan Nazım Uğurlu trende görevli olan Nazım Uğurlu, çarpmanın etkisiyle bulunduğu yerden savrulması sonucu yaralandı. Ambulansla Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazaya önceki yıl faaliyete geçen traybüsün karışmaması teselli kaynağı oldu. Çünkü yolcu sayısı oldukça artan ve hızı da 220 kilometreye ulaşan hızla gidiyor.
Görevliler tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kopan elektrik telleri ve bariyerlerin tamirinin devam ediyor.