Aydın Tren Garı'nda 3 Şubat 2008 tarihinde motorin yüklü bir vagonun raydan çıkmasıyla meydana gelen tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatı ile İzmir-Aydın-Söke-Denizli hattında 3 Mart 2008 tarihinde tamamen sefer durdurulmuştu. Yapılan yenileme çalışmalarının ardından İzmir Aydın demiryolu 16 Mart 2009 tarihinde yeniden ulaşıma açılmıştı. Hızlı trene uygun yapılan ve yenilenen raybüslerin sefer yaptığı demiryolunda yapılan yenileme çalışmalarının ardından Erbeyli köyü sınırları
içerisinde bulunan ve 1,5 aydır bozuk olduğu iddia edilen 2'inci kontrollü hemzemin geçitte dün gece meydana gelen kaza vatandaşların tepkisine neden oldu.
TCDD'yi uyarmalarına rağmen önlem almamakla suçlayan vatandaşlar, yaşanan üzücü kazanın ardından hemzemin geçitte acil önlem alınmasını istedi.

MUHTAR HEMZEMİN GEÇİTTE GÖREV YAPTI
İki kişinin ölümüyle sonuçlanan hemzemin geçit kazasının kendilerini çok üzdüğünü belirten Erbeyli Köyü Muhtarı İsmail Akça, 1,5 aydır bozuk olan hemzemin geçidin onarılması için defalarca müracaatta bulunduklarını söyledi. Bu yolun Erbeyli köyü ile birlikte 7 dağ köyü ve İzmir'den gelen vatandaşlarca kullanıldığını anlatan Akça, şöyle konuştu: "Yenilemenin ardından düzgün olarak çalışan bariyer yaklaşık 1,5 ay önce bozuldu. Uyardık ama gelen giden olmadı. Bariyerle sürekli kapalı olarak kaldığı için bizzat ben kendim defalarca hemzemin geçide giderek bariyerleri kaldırdım ve araçların geçişine yardımcı oldum. Artık benim diyeceğim bir şey yok. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyordu?"
Kaza sırasında bölgede bulunan Hüseyin Sağda isimli görgü tanığı, hızla gelen trenin çarptığı aracı metrelerce sürüklediğini gördüğünü söyledi. Kontrollü hemzemin geçitteki bariyerlerin yaklaşık bir aydır çalışmadığını iddia eden Sağda, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce bu geçitte görevliler duruyordu. 'Kontrollü geçit yapacağız' deyip, görevlileri kaldırdılar. Büyük paralar harcanarak yapılan kontrollü hemzemin geçitteki bariyer yaklaşık 1 aydır çalışmıyordu. Erbeyli köyü muhtarımızla birlikte bunu
defalarca yetkililere bildirdik. Herhalde birilerinin ölmesini bekliyorlardı. İlla bu geçidin yapılması için iki kişinin ölmesi mi gerekiyordu."

OLAYIN GEÇMİŞİ
Dün gece meydana gelen kazada, Basmane Nazilli seferini yapan Garip Çeliker yönetimindeki 32207 sefer sayılı yolcu treni, Erbeyli'deki kontrollü hemzemin geçitte İzmir'in Kiraz ilçesinden Aydın'ın İncirliova ilçesine gelen Ramazan Kurtoğlu'nun (44) kullandığı 35 AE 4332 plakalı araca çarpmıştı. Kazada otomobil sürücüsü Kurtoğlu ile Raşit Çürükoğlu (23) ölürken Erdem Derelier (21) de ağır yaralanmıştı.