İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşireye hakaret ettiği öne sürülen kişi, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşire Hasibe Kamış'a, yaklaşık 8 ay önce önce görevi başındayken ''Neden hastamı bekletiyorsun, ne maymun gibi bakıyorsun '' dediği iddia edilen H.F. ile ''Abla seninle dışarı çıkınca görüşürüz, sen anladın onu'' diye tehditte bulunduğu ileri sürülen A.T. hakkında açılan kamu davası sonuçlandı.

Hemşire Kamış'ın, sanıklardan şikayetçi olmadığını beyan etmesi üzerine tehdit suçunun şikayete bağlı olması nedeniyle A.T. hakkındaki kamu davasının düşürülmesine karar verildi.

Mahkeme, kadın sanık H.F'ye ise ''Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek'' suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Sanığın daha önce sabıkası olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanığın 5 yıl adli denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı.

İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Cengiz Balaban, son aylarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarındaki artışın kaygı verici boyutlara ulaştığını belirtti.

İzmir'de yaşanan bu sözlü şiddet olayından da üzüntü duyduklarını ifade eden Balaban, ''İzmir'de yaşanan bu sözlü şiddet olayında alınan kararın örnek olduğuna inanıyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik fiziki ya da sözlü şiddetin cezasız kalmayacağı, sağlıkçıların sahipsiz olmadığı unutulmamalı'' dedi.