Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlar Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu içerisinde bulunan Tema Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne yaklaşık 1 ay önce pencereden içeri girip bilgisayarı çaldı. Bunun üzerine vakıf temsilcisi Halil Akyürek, pencereye demir şebeke yaptırdı. Ancak hırsızlar bir hafta sonra demir şebekeyi de kırarak yine içeri girip diğer bilgisayarı da çaldı. Akyürek, polise haber vererek şikayetçi oldu. Polis olayı araştırmaya başladı. Akyürek bu arada demir şebekeleri hırsızın girmemesi için güçlendirdi. Aradan 3 hafta geçtikten sonra Akyürek Ramazan Bayramı geldiği için vakfa 4 gün uğramadı. Bayram bittikten sonra vakfa gittiğinde yine hırsızın içeri girdiğini gördü. Hırsız bu kez de tuvaletin havalandırma penceresinden içeri girmiş ve değerli bulduğu eşyaları aldıktan sonra el sabununu ıslatarak duvara "salak" yazıp tekrar havalandırma penceresinden kaçıp kayıplara karıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları parmak izi çalışmaları sonucunda hırsızlığı kısım sabıkalısı olan Fethi Can S.'nin (21) ve 17 yaşındaki M.C.C.'nin yaptığını belirledi. Bunun üzerine yapılan operasyonda iki şahıs ve çaldıkları bilgisayarda ele geçirildi. M.C.C. yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi. Fethi Can S. ise emniyete getirildi. Fethi Can S. emniyete getirilirken çaldığı bilgisayarı da taşıdı.

Tema Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek, kamu yararına çalışan vakfın soyulmasına çok üzüldüğünü buna inanamadığını belirterek, "Biz bu hırsızlık yapan çocuklar için çalışıyoruz ama onlar gelip bizi soyuyor. Daha öncede vakfa iki kez girildi vakfın bütün bilgilerinin olduğu bilgisayarlar çalındı. 3. kez vakfa giriyorlar. Hırsızların girmemesi için bütün kapılara demir şebeke yaptırdım bu kezde tuvaletin havalandırmasından içeri girmiş. Duvara da dalga geçiyor gibi salak yazıp gitmiş. Sanırım salak yazısını ben bütün pencerelere demir şebeke yaptırdım tuvaletin havalandırmasını yaptırmayı unuttum oradan girdiği için 'salak bak sen her yeri yaptırmışın ama biz yine de girdik' der gibisine yazdığını düşünüyorum" dedi.

Akyürek, polis teşkilatına yaptığı titiz çalışmadan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, "Benim bilgisayarlarımda çok önemli belgeler ve projeler vardı. Polis bu bilgisayarı bulamasaydı benim bütün çalışmalarım emeğim gitmişti. Ben daha önce hırsıza bilgisayarı getirmesi halinde şikayetçi olmayacağımı söylemiştim ama artık şikayetçiyim. Çünkü bir değil iki değil 3 kez girip hakaret ettiler. Üstelik 'salak' yazısından dolayı da avukatla görüşüp hakaret davası açmayı düşünüyorum" diye konuştu.