Rektör Prof. Dr. Birincioğlu, AA muhabirine, kendisini aynı zamanda ''profesyonel öğrenci'' olarak tanımladığını, bugünlerde Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü'nden mezun olmak için Bitki Sistematiği dersinin final sınavına hazırlandığını anlattı.
Birincioğlu, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra, sırayla Malatya İnönü Üniversitesi Farmakoloji bölümünü, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve yine Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümlerini bitirdiğini söyledi.
İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü'ne kayıt yaptırdığını ifade eden Birincioğlu, okulu geçen eğitim öğretim döneminde bitirmeyi hedeflediğini, ancak tek dersten kaldığı için okulun uzadığını belirtti.
Birincioğlu, Bitki Sistematiği dersinin vizesinden bu yıl 70 puan aldığını bildirerek, şöyle konuştu:
''Şimdi de final sınavına hazırlanıyorum. Onu da verirsem beşinci okulu bitirmiş olacağım. Neticede 'profesyonel öğrenci' sayılırız. Ama her zaman iyi not olmak mümkün olmuyor. Genel manada, mezun olabilecek pozisyona kadar geldiğim için mutluyum, sevinçliyim. İnşallah onu da bitiririz. Öğrenmenin sonu yok. Devam etmek lazım. Uğraşmak lazım. Bu şekilde çalışarak, gençlere örnek olmaya gayret ediyorum.''
Rektör Birincioğlu, beşinci lisans diplomasını aldıktan sonra da öğrenciliğe devam etmek istediğini ifade ederek, ''Durmak yok, yola devam. İnşallah sürekli çalışacağız. Yönetim veya işletme konusunda master yapmayı arzu ediyorum'' dedi.
Eşinin ve çocuklarının da kendisinin sürekli öğrenci olmasına alıştıklarını ve desteklediklerini vurgulayan Birincioğlu, derslerine zaman buldukça çalıştığını, sınavlara yakın dönemde temposunu artırdığını kaydetti.