Gölbaşı"nda bulunan cephanenin krokisi İbrahim Şahin"in evinde bulundu. Susurluk skandalının baş aktörlerinden Özel Harekat Dairesi eski başkanı Şahin, cürüm işlemek için çete oluşturmak ve çeteyi yönetmek suçundan hapis cezasına mahkum olmuştu.

Emniyet Müdürü İbhahim Şahin"in yıldızı, 1990"lı yılların başında Mehmet Ağar"ın Emniyet Genel Müdürü olmasıyla parladı. 1993 yılında vekaleten Özel Harekat Dairesi Başkanlığı"na getirildi. Şahin, PKK"yla mücadelede polisin etkin katılımını artırmasını sağlayacak Özel Tim Eğitim Okulu"nu Balıkesir"de açtı. Bu timler daha sonra terörle mücadelede görev aldılar.

Susurluk kazasının ardından ismi kamuoyunda bilinir oldu. Kazada ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı, kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal"ın cinayetine karışan özel tim polislerini koruduğu ve MİT görevlisi Tarık Ümit"in kaçırılmasında rol oynadığı gerekçesiyle soruşturuldu.

Hakkında tutuklama kararı çıkınca önce kaçtı, 2,5 ay sonra teslim oldu. 6 ay cezaevinde yattı, 12 Eylül 1997" de tahliye edildi.

Mart 1999"da Emniyet Genel Müdürlüğü"ne hibe edilen “kayıp silahlar”la ilgili olarak Şahin hakkında dava açıldı.

28 Mart 2000"de trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. Sağlık durumunda düzelmenin sürdüğünü açıklayan doktorları, beyinde su toplandığını ve tedaviyi uzatmak zorunda kaldıklarını söylediler. 14 Nisan 2000"de hastanede bilincini kaybetmiş halde yattığı sırada "görevi ihmal"den bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İbrahim Şahin, Susurluk Davası"nda da suçlu bulundu. Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken"le birlikte "cürüm işlemek için çete oluşturmak" ve "çeteyi yönetmek" suçundan 6"şar yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu. 7 Ağustos 2002"de sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.

Ergenekon davası sırasında tutuklu Muzaffer Tekin"le çektirdikleri fotoğraflar kamuoyuna yansıyan İbrahim Şahin, 2007 seçimleri öncesinde MHP"den aday adayı oldu ancak genel merkez tarafından veto edildi.


Kaynak: NTV - MİLLİYET