Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki  darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında  sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanmasına  devam edildi. 

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları  Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile  tarafların avukatları hazır bulundu.

Esasa ilişkin savunma yapan sözde yurtta sulh konseyi üyelerinden eski  tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, darbe girişiminden sonra itirafçı olan ve  soruşturma aşamasında "Şapka" ve "Kuzgun" kod adları ile ifade veren eski albay  Hakan Bıyık ve eski tuğamiral Halil İbrahim Yıldız'ın Adil Öksüz liderliğinde  yapılan darbe toplantılarına katıldıklarını söylemelerine rağmen yurtta sulh  konseyi üyeleri arasında isimlerinin olmamasını eleştirdi.

Bıyık ve Yıldız'ın kendisini darbe toplantılarında gördüklerine dair  ifadelerini kabul etmediğini söyleyen ve kendisine iftira atıldığını ileri süren  Harmancık, söz konusu isimleri "yalancılık" ile suçladı.

Asker ya da sivil hiç kimse ile 15 Temmuz'a ilişkin toplantı  yapmadığını iddia eden Harmancık, darbe toplantılarının yapıldığı villada tespit  edilen parmak izini de kabul etmediğini dile getirdi.

Bıyık ve Yıldız'ın darbeye ilişkin beyanlarından 21 gün sonra yer  tespiti yapıldığı iddiasında bulunan Harmancık, parmak izinin "kötü niyetli  kişilerce" villaya götürülmüş olabileceğini savundu.

Sanık Harmancık, "Ben o villaya hiç gitmedim. Peki hiç gitmediğim bir  villada parmak izim nasıl çıkıyor? 21 gün içinde kötü niyetli birileri tarafından  boş bir villaya birkaç kişinin parmak izinin taşınması bugünün imkanlarıyla  mümkündür." dedi.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.