Bugün vizyona giren Son Cellat filmine, Kültür Bakanlığı tarafından son dakikada 18 yaş sınırı verildi.

Ülkenin 12 Eylül darbesi sonrasında askeri cunta ile yönetildiği günlerde geçen, senaryosunu Macit Koper"in yazdığı filme; şiddet ve cinsellik unsurlaru içermemesine karşın 18 yaş sınırı verilmesi herkesi hayrete düşürdü.

Bakanlık tarafından verilen belgede, filmin “çocukların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyebilecek unsurlar” içerdiği iddia ediliyor.

Filmin ülkenin yakın siyasi tarihinden bir kesit anlatıyor olmasının, sakıncalı görünen içeriğin nedeni olduğu konuşuluyor.

BAKANLIK DESTEKLEMİŞTİ

Kültür Bakanlığı tarafından maddi dastek alarak çekilen filmin, aynı kurumca sakıncalı bulunması ile durumu daha anlaşılmaz bir hale getirdi.

Kültür Bakanlığı"nın filmlere yaş sınırı getiren denetleme süreci, tutarsızlık içerdiği gerekçesiyle daha önce de tartışmalara konu olmuştu.

Son olarak Gitmek filminin yurtdışında bir festivalde uğradığı müdehale ile gündeme gelen sinema ve sansür konusunda, destek verdiği filmi sakıncalı bularak gösterimini kısıtlayan bakanlık bir ilke imza atmış oldu.

Başrollerinde Kadir İnanır, Atilla Saral ve Jülide Kural"ın oynadığı film, İnanır"ın inanılmaz performansı ve talihsiz yapım süreci ile daha önce de dikkatleri üzerine çekmişti. Şahin Gök"ün yönetmenliğini yaptığı film, bugün vizyona girdi.