Kentte 30 yıldır peynir helvası imalatı yapan Kadir Yaşar, bayramlarda insanların yeni tatlar aradığını belirterek, son yıllarda peynir helvasının bayramların vazgeçilmezleri arasına girdiğini söyledi.

Yaşar, koyun peynirinden yapılan peynir helvasının artık daha fazla bilinir hale geldiğini ifade ederek, bayramlarda baklavanın yanı sıra tepsi tepsi peynir helvası siparişi de aldıklarını bildirdi.

Bayram öncesi satışlarda yoğunluk yaşadıklarını, insanların zaman zaman peynir helvası almak için kuyruk oluşturduğunu ifade eden Yaşar, bayram öncesine göre satışların 3-4 kat artığını dile getirdi.

Peynir helvasının ana maddesinin koyun peyniri olduğunu, bu nedenle tadı ve lezzetinin farklı olduğunu anlatan Kadir Yaşar, ''30 yıldır bu işi yapıyorum. Her geçen yıl bu tatlıya talep artıyor. Peynir helvası, bayramların vazgeçilmez tatlıları arasına girdi bile. İnsanlar gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki yakınlarına, arkadaşlarına bu tatlıyı gönderiyor. Peynir helvası fırınlanmış olarak uzun süre dayanabiliyor'' diye konuştu.

Peynir helvasının yapılışı hakkında bilgi veren Kadir Yaşar, koyun sütünden yaptıkları peyniri kıvama gelinceye kadar kazanda erittiklerini, daha sonra peynirin içine irmiği koyduklarını söyledi. Yaşar, ''Daha sonra yağını ve şekerini koyup, fırına veriyoruz'' dedi./haber 7