Bingöl mitingi için Sivas Havaalanı’na giden Kılıçdaroğlu’nun helikopteri yine arızalandı.
 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin Hakkâri mitingine atıfla, “CHP, BDP ile işbirliği yapıyor” yönündeki sözlerine, “Recep Bey bu iddiasını kanıtlasın, kanıtlamazsa... Onun tarzıyla yanıt vermek istemiyorum, kanıtlamazsa başbakanlık koltuğundan kalksın” karşılığını verdi.
 
Hürriyet’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’da söyleyeceklerim kimi çevreleri tatmin eder ya da etmez, bunu bilemem. Ancak bizim çabamız, sorunun çözümünde ortak paydanın genişletilmesi noktasındadır. Bu yüzden de toplumsal mutabakata çok önem veriyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
 
Saygılı davrandılar
 
- “Başbakan bölücüdür, ben ise bir-leştiriciyim. Başbakan ayrıştırıyor, ben kaynaştırıyorum.
 
Başbakanın dünyasından kendisi gibi düşünmeyenleri de dinlemek, onlara saygı göstermek yok. Gitti yeni cezaevi sözü verdi. Diyarbakır bu söze bile karşılık vermedi, saygılı davrandı. Kürt sorunun çözümüne yönelik önerilerimi daha önce kamuoyuyla paylaştık, broşürleri de dağıttık.
 
Ancak broşürleri de herkes okumuyor, bu yüzden seçim meydanlarında anlatıyoruz.
 
Diyarbakır’da da tüm anlattıklarımızı yeniden dile getireceğiz. Seçim barajı, yerel yönetimler özerklik şartı, kayıplar, eşit yurttaşlık vb.” Kılıçdaroğlu, helikopter arızası nedeniyle gecikmeyle geldiği Bingöl ve Mardin mitinglerinde özetle şöyle konuştu:
 
- Bu coğrafyada kardeşliği yeniden sağlayacak, çatışmayı bitireceğim. Bunun sözünü veriyorum sizlere. Kim ne derse desin. Ben bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyorum. Doğu da batı da kuzey de güney de bizim. Bu ülkede herkes huzur ve barış içinde yaşamalı.
 
Tazminat ödendi mi
 
- Bu ülkede huzuru sağlamanın yolu, herkesin karnının doyduğu, özgürlüğün ve barışın sağlandığı Türkiye’yi kurmaktan geçer. Yetki verin, güç verin. Türkiye’yi ayağa kaldıralım, Türkiye’ye özgürlüğü ve demokrasiyi getirelim.
 
- Köy boşaltmalar oldu tazminatlar ödendi mi? Para mı yok? Yandaşa para çok vatandaşa gelince yok. Eğer para ödenmiyorsa, vatandaşın hakkı teslim edilmiyor, demektir. Vatandaşın hakkını teslim etmenin yolu da iktidarı değiştirmektir.
 
- ‘Barışı sağlamak için bir formülün varsa bana ver’ diyor Recep Bey. Formül arıyorsan gel Mardin’e. Değişik etnik dinlerden vatandaşlarımız var. Yüzyıllardır barış içinde, huzur içinde yaşıyorlar. Niye Türkiye’de barış kardeşlik olmasın bir eksiğimiz var mı? Eksikliğimiz hükümet.
 
- Üçüncü bir yol olarak Güney-doğu’ya geliyoruz. Biz herkesin kimliğine, inancına, düşüncesine saygılıyız. Bunlar 9 yılda, 49 hapishane yaptılar. 49 fabrika yapsalardı daha iyi olmaz mıydı?
 
AK Parti hapishane yapar. CHP fabrika. AK Parti baskı yapar, CHP özgürlük. AK Parti baskıcı rejimi esas alır biz özgürlüğü.
 
Arızakopter
 
Bingöl mitingi için Sivas Havaalanı’na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helikopteri yine arızalandı. Gümüşhane’de önceki gün düzenlediği mitingin ardından Sivas mitingine katılması beklenen Kılıçdaroğlu’nu getirecek helikopter, motor arızası nedeniyle kalkamadı. Bu nedenle Sivas mitingi iptal edildi. Karayolu ile Erzincan’a geçen ve oradan özel uçakla Sivas’a gelen Kılıçdaroğlu, geceyi kentte geçirdikten sonra dün sabah Bingöl mitingine gitmek üzere Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na gitti. Arızası giderilen ve Sivas’ta hazır bekleyen helikopter çalıştırıldı. Ancak bu sırada pilotlar helikopterde yeniden arıza belirleyince CHP Lideri tekrar inerek havaalanının VIP salonuna döndü.
 
Nazarlık verdiler Helikopterde bu kez jeneratör arızası tespit edildiği söylendi. Kılıçdaroğlu, “Galiba bir nazar boncuğu takmamız gerekiyor” karşılığını verdi. Yaklaşık 1 saat Sivas Havaalanı’nda bekleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisini Erzincan’dan Sivas’a getiren özel uçakla Elazığ’a gitmek üzere saat 10.15’te alandan ayrıldı. Hareketinden önce Kılıçdaroğlu’na Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in danışmanı Yusuf AK Partiınar tarafından nazarlık hediye edildi. Gecikmeler nedeniyle Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde dün 13.00’de yapılması gereken miting de iptal edildi. 
 
33 şehide ziyaret Kılıçdaroğlu, Bingöl’de, 24 Mayıs 1993 tarihinde birliklerine gittikleri sırada terör örgütü tarafından şehit edilen 33 er anısına yaptırılan şehitliği de ziyaret etti.