CHP'de beklenen oldu. Baykal'la Sav, olağanüstü kurultay konusunda anlaştı. Kulislerden sızanlara göre, ikilinin hedefi Gürsel Tekin'i düşürmek. Bunun için de 'Genel Başkan seçimine gidilmeden Parti Meclisi seçimli' kurultay için harekete geçiliyor
 
SONUNDA beklenen oldu. CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav kurultay konusunda anlaştı ancak bir değişiklikle...  Olağanüstü kurultay hesaplarının 'Parti  Meclisi'yle sınırlı tutulmasında karar verdi. Bunda Kılıçdaroğlu'na yönelik sempatinin gerek CHP seçmeni ve gerekse delegeler bazında devam etmesi etkili oldu.
 
Muhalifler 650 imza toplamayı başarırlarsa, 'PM seçimli' olağanüstü kurultaya gidilebilecek.
 
Baykal ve Sav arasında varılan 'PM seçimli kurultay' uzlaşması hafta boyunca yapılan temasların ardından geldi. Baykal'ın 'Sadece PM seçimli', Sav'ın ise 'hem Genel Başkan hem PM seçimli' kurultay istediği, ancak kurultayın 'PM seçimi'yle sınırlı kalması konusunda geçen cuma gecesi yapılan temasların ardından Sav'ın ikna olduğu öğrenildi. CHP kulislerinden Baykal ve Sav ekiplerinin yarından itibaren noter aracılığıyla imza toplamaya başlayacakları bilgisi sızdı. PM seçiminin çarşaf listeyle yapılmasının sağlanması durumunda ise özellikle Aralık 2010'da yapılan 15. Olağanüstü Kurultay'da en çok çiziği yiyerek PM'ye giren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yönetimden düşürülmeye çalışılacağı CHP kulislerinde konuşuluyor.
 
SIRADA GENEL BAŞKAN VAR
 
 PM'nin yenilenmesi ve muhaliflerin PM'ye önemli miktarda isimi sokmayı başarması durumunda ise en geç 2 ayda bir yapılan PM toplantılarda sürekli olarak MYK'nın ve Kılıçdaroğlu'nun eleştirilebilmesi için uygun bir platform yaşatılmış olacak. Böylece, MYK'nın güvensizlik önergesiyle düşürülmesi ve ardından Genel Başkan seçimli yeni bir kurultaya gidilmesi hesaplanıyor.
 
İMZALAR TOPLANACAK MI
 
 Baykal ve Sav ikilisinin kurultayda uzlaşma sağlamasına karşın Kılıçdaroğlu'nun 'kurultay zamanında olacak' tavrından çıkan mesajı algılayan delegelerin, MYK'da yapılacak olası değişikliğin de etkisiyle 650 imzayı vermeyebileceği de kulislere yansıyan yorumlar arasında. 5 il başkanından oluşan bir komisyon aracılığıyla toplanacak imzaların temmuza kadar bitirilmesi gerekiyor.
 
HALUK KOÇ: ADAY OLMAM
 
Bu tavrın gelişmesinde Sav cephesinin olası genel başkan adaylarından olan Samsun Milletvekili Haluk Koç'un tavrının da etkili olduğu belirtiliyor. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre Koç, 'Kılıçdaroğlu'nun karşısında çatışmalı bir kurultayda aday olmam. Şimdi itiraz edenler vekil olsaydı bu açıklamayı yapacaklar mıydı, hayır. Geçmişte tüzük değişirken bu isimler neredeydi?' görüşünü dile getiriyor.
 
KESKİN TBMM BAŞKANVEKİLİ
 
SEÇİM sonrası illerden başarı-başarısızlık nedenlerine dair rapor isteyen Kılıçdaroğlu'nun örgütlerden gelen talepleri de dikkate alarak MYK'da değişikliğe gideceği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu'nun MYK'dan kimi isimleri TBMM Grubu'na kaydırırken, örgütlerin sevdiği Denizli Milletvekili Adnan Keskin'i de 24. dönemde CHP kontenjanından TBMM Başkanvekili olarak görevlendirebileceği öğrenildi. Hukukçu Keskin, Baykal ve Sav ekiplerinin de saygı duyduğu bir isim olarak biliniyor. Bu arada Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Engin Altay'ın da TBMM'de görevlendirileceği belirtildi. Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Toprak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin Grup Başkanvekili, Altay'ın TBMM İdare Amirliği yapacağı kaydedildi.
 
akşam