Sarı kırmızılı yönetim, 4 yıldan bu yana en büyük yarası olan ‘kaleci’ krizine kökünden son vermeyi planlıyor.
 
Hürriyet gazetesinin haberine göre Mondragon’dan sonra gelen 6 kalecinin de (Orkun, Aykut, De Sanctis, Ufuk, Leo Franco, Zapata) Cimbom’a çare olamaması yönetim ve teknik heyeti kaleye ‘çifte’ takviye yapmaya zorladı. Defalarca şans verilen Aykut ile Ufuk’un da yetersiz performans sergilemesi üzerine G.Saray’ın, 1 numaraya bir kaliteli yabancı, bir de Standart Liege forması giyen Sinan Bolat’ı alacağı ifade edildi.
 
Teknik direktör Fatih Terim, yönetimden ‘yaşı genç ve başarılı performansı var’ dediği Sinan Bolat’ın mutlaka transfer edilmesini istedi. İmparator, yabancı bir kaleci alınacak olsa dahi, 22 yaşındaki file bekçisinin sarı kırmızılı takımın kalesini uzun yıllar koruyacak kapasitede olduğunu belirten bir rapor verdi. Böylelikle 26 Mayıs Perşembe günü kulüp başkanı Ünal Aysal’ın, “Yabancı kaleci gelecek. Sinan Bolat çok yakından incelediğimiz bir oyuncu ama önceliklerimiz arasında değil” sözlerinin şifresi de çözülmüş oldu.
 
BENİ GURURLANDIRIR HOCAM
 
Teknik direktör Fatih Terim’in Sinan’ın kendisi ile görüştüğü ve genç eldivenin, “ Hocam elbette sizin bu sözleriniz beni gururlandırır ve mutlu eder. Seve seve gelirim” dediği belirtildi.
 
Sarı kırmızılı takımda Hagi’nin getirdiği Zapata’nın gitmesinden sonra bu gelişmeler ışığında Aykut ve Ufuk’la da yolların ayrılacağı belirtildi.