Bakan Soylu, Best Fm'deki "Adem Metan Show" programına telefonla  bağlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Soylu,  polislerin fedakarca büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe  girişimine değinen Soylu, "Üç yıla yaklaşacak. Bu zaman dilimi içerisinde Türk  Polis Teşkilatı, bunun kendi içerisinden ayıkladıklarıyla beraber ve o tarihten  itibaren de bunun eksikliğini çekmedi. Tam tersi, birlik ve beraberlik içerisinde  oldu. Bir çalışırken dört çalışmaya başladı. Vatandaşımıza 'Sen mahsun olma, biz  bu meseleyi çözeceğiz.' mesajını verdi." diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı'nın, 2,5 yıl içinde bu meselenin çözülmesi  konusunda, terörle, FETÖ ve Türkiye'deki suçla mücadele konusunda başarının  doruğunda olduğunu ifade eden Soylu, polis teşkilatının bugün yaklaşık 100 ülkeye  bilgi, birikim, tecrübe ve teknolojik altyapı verdiğini, bu ülkelerin içerisinde  Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ülkeleriyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinin  bulunduğunu aktardı.

Süleyman Soylu, polislerin çalışma şartlarının kolay olmadığını  vurgulayarak, "15 Temmuz'un akabinde polislerimiz, 12 saat çalışıp, 12 saat  dinleniyorlardı. 12-12 çalışmak esas itibarıyla konsantrasyonu ortadan kaldırır.  Hem sosyal hayatı da ortadan kaldırdı ama polis teşkilatımız gıkını çıkarmadı.  Türkiye'yi o durumdan çekti aldı. Şimdi ilk önce 12-24'e döndü çalışma saatleri.  Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlenecekler." ifadelerini kullandı.

Karakollarda güven masaları oluşturduklarını ve buraya yaklaşık 3 bin  kadın personel alacaklarını anlatan Soylu, karakollarda çalışan bütün personele  çeşitli konularda eğitim verdiklerini belirtti.

Önlerindeki dönemde polislikte özellikle değişim, eğitim ve takip  dönemi olacağını anlatan Soylu, bunu sağlayarak vatandaş memnuniyetini en üst  seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

"Yaya trafiği konusunda sıkı yönetim getiriyoruz"

Yaya öncelikli trafikle ilgili bilgi veren Soylu, "Yaya trafiği  konusunda sıkı yönetim getiriyoruz. Yaya öncelikli trafik, Türkiye'nin bir  gelişmişlik çizgisidir." dedi.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Kırmızı Düdük" kampanyasının  sorulması üzerine Soylu, "Bu kampanya bizim başat kampanyamızdır. Buna aynı  şekilde devam edeceğiz. Çünkü burada paydaşlarımız çocuklarımız."  değerlendirmesini yaptı.

Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da uyguladıkları politikaların başarılı  olduğunu seçimlerde gördüklerini belirterek, "Vatandaşımız, orada önemli bir  tercih kullandı. Bu tercihin de oradaki politikaların ne kadar doğru olduğunun en  önemli delili olduğu apaçık ortada. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da tablo değişti. Bu  önemliydi." şeklinde konuştu.