TRABZONSPOR"un genç futbolcusu Tayfun Cora, geçtiğimiz sezonki gibi bir ligin yaşanmasının zor olduğunu ifade etti, hedefinin Almanya olduğunu söyledi. Tayfun, her sezon en fazla maç kazanan takımın şampiyon olduğunu ama geçen sezon en az maç kaybeden takımın mutlu sona ulaştığını dile getirerek, “Biz yarışı iyi götürdük ama kaybetmememiz gereken maçları kaybettiğimiz için şampiyon olamadık” dedi.

İyi duruma gelmeliyim

Tayfun, yurt dışında futbol oynama hedefinin devam ettiğini de vurgulayarak, “2010 yılında Trabzonspor"la sözleşmem sona eriyor. Doğal olarak hedeflerim var. Her futbolcu gibi benim de en büyük arzum kulübümde şampiyonluk yaşamak. Sonrasında ise yurt dışında Trabzonspor"u en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Şimdiden ne olur bilinmez ama Almanya"da forma giymek arzumu gerçekleştireceğim. Önce kendimi iyi duruma getirmem gerekiyor” diye konuştu.

Her yerde oynarım

Görev verilmesi durumunda her mevkide seve seve forma giyeceğini de söyleyen Tayfun sözlerini şöyle tamamladı:
“Bence uzun süreli olarak bir mevkide oynayınca hata olasılığı da azalıyor. Alışıyor insan. Ama farklı mevkilerde oynayınca da özellik kazanıyorsunuz. Hocalarım nerede görev verirse orada seve seve görev yaparım ama bana sorarsanız stoper mevkinde daha rahat oynarım. Bana göre aynı şehirde doğup büyümüş insanların aynı takımda olmaları güzel. Ama biz yabancıyı seviyoruz. O nedenle Trabzonlular"ın bir arada olacağını düşünmüyorum. Şu da var ki bordo mavili formayı giyen her oyuncu Trabzonsporlu"dur. Nereli olursa olsun. Benim anlatmak istediğim Trabzon"un kendine özgü bir yapısı var. Bunu en iyi Trabzonlu oyuncular anlar.”