Karacasu İlçesinde 34 yıldır meşhur Karacasu Pidesinin önde gelen ustalarından olan Halil İbrahim Köse boyları 6 metreye varan Karacasu Pidesi yapıyor.
12 yaşından beri mesleğini icra ettiğini belirten Halil İbrahim Köse “İlk başladığım günden beri işimi hep severek yaptım. Hiçbir zaman işime nankörlük etmedim. Getiriside yaptığım pidelerin bütün bölgede tanınır hale gelmesi oldu. Biz bu işi büyüklerimizden büyük bir disiplin içinde öğrendim ve her öğrendiğim bilginin üstüne de bir şeyler kattım. Karacasu Belediye Başkanımız Emin Mete"nin desteği ile 4 ve 5,5 metrelik Karacasu Pidesi yaptık. Türkiye"de bizim yaptığımız pideden daha büyüğünü yapanın olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.
Halil İbrahim Köse hedefinin 8- 10 metrelik Karacasu pidesi yapmak olduğunu belirterek “ Bu hedefe adım adım gidiyoruz. 23-24 Ağustos tarihlerinde Karacasu"da yapılacak olan festivalde 5,5 metrelik Karacasu Pidesi yapacağız. Bir anda 10 metrelik pide yaparsak işin esprisinin kaçacağını düşünüyorum. Ama kısa zaman sonra 10 metrelik Karacasu Pidesini yapıp bütün Türkiye"nin dikkatini Karacasu"ya çekeceğiz” diye konuştu.
Aydın Valisi Mustafa Malay"ı ziyaretlerinde 5 metrelik Karacasu Pidesi yaptıklarını söyleyen Halil İbrahim Köse “5 metrelik kıymalı ve peynirli Karacasu pidesi için 5 kilogram kıyma ve 5 kilogram peynir ve 80 köy yumurtası kullandık. Yapacağımız 10 metrelik Karacasu Pidesi için bu malzemeler 2 katına kadar çıkar” ifadesini kullandı. Halil İbrahim Köse elde ettikleri her uzunluktan sonra daha uzun Karacasu Pidesi yapmaya devam edeceklerinin altın çizdi.