Kurumsal bilişim pazarında 2010 yılında yüzde 100 büyüyen Dell Türkiye, 2011 yılında da satış cirosunu yüzde 100 büyütmeyi hedefliyor.

Dell Türkiye Kurumsal Ürünlerden Sorumlu Ülke Müdürü Murat Mediçeler “Geçtiğimiz yıl kurumsal tarafta satışlarımız üç katına çıktı. Aynı şekilde server tarafında da ürün satış adetlerimiz üç kat büyüme gösterdi. Geçen yıldan bu yıla satışlarımız yüzde 100 oranında arttı ve son çeyrekte Dell olarak notebook pazarında 2 numaraya yükseldik. Sunucu pazarında da hedefimiz üçüncü sıradan ikinci sıraya yükselmek” dedi.

Mediçeler, Dell'in 2010 yılında toplam 61.5 milyar dolarlık bir ciroya ulaştığını ve yüzde 16’lık bir büyüme gösterdiğini belirterek “Toplam 120 bin çalışanın 45 bini işin sadece servis tarafında çalışıyor ve müşterilerimiz için sürekli yeni çözümler üretiyor. Türkiye’de büyük kurumlar cephesindeki odağımızı sürdürürken, aynı zamanda IT çözümlerimizi daha küçük ölçeklere ve bu kapsamda KOBİ’lere de yoğun bir şekilde sunacağız” diye konuştu.

Çalışanların işle ilgili veri ve uygulamalarla bağlantı kurma, bu veri ve uygulamalara erişme yöntemlerinin hızla değiştiğini ve 2013’e kadar dünyadaki işgücünün üçte birinin mobil hale geleceğini vurgulayan Murat Mediçeler, “İşgücü her geçen gün daha dağınık ve global hale geliyor. IDC, 2013 yılına kadar dünyadaki iş gücünün üçte birinin mobil hale geleceğini öngörüyor. Biz de Dell olarak hem kurumsal hem de bireysel tarafta sunduğumuz ürünlerle Türkiye’nin önemli bir oyuncusu durumundayız” dedi. Mediçeler Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yer alan Türkiye’nin Rusya ile beraber bölgedeki en önemli iki ülkeden biri olduğunu söyledi.

Mediçeler “Bundan iki yıl önce Dell notebook pazarında ilk 10’da yer almıyordu. Şimdi ikinci sıradayız. Sunucu tarafında üçüncü sıradayız ve yüzde 10’un üzerinde bir pazar payımız var, notebookta da aynı şekilde yüzde 10’un üzerinde bir pazar payına hakimiz. Yatırımlarımızın meyvelerini topladık ve yatırımlarımıza sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.