Yine "medyaya boykot" çağrısında bulunan Erdoğan, “Yalan yanlış haber yapan medyaya karşı, gelin, almama kampanyasını yapalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber. Bunları bir de paralarımızla güçlendirmemizin anlamı yok” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine "medyaya boykot" çağrısında bulunarak, “Yalan yanlış haber yapan medyaya karşı, gelin, almama kampanyasını yapalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber. Bunları bir de paralarımızla güçlendirmemizin anlamı yok” dedi.
Erdoğan, dün grup toplantısında yine medyaya çattı. Gazze başta olmak üzere, Brüksel temaslarında medyanın yalan haber yaptığını iddia eden Erdoğan, şöyle konuştu:
“Brüksel temaslarımızı çarpıtarak yansıtmaya çalışanların, dezenformasyon girişimlerini de boşa çıkardık. Düşünün, cumhurbaşkanımızın toplantıya dahil edilmediğini, kabul edilmediğini, yemeğe çağrılmadığını yazacak, söyleyecek kadar yalan üretme cüretini gösteren bir medya var.

"Brüksel"de söylediler"
Gerçek başka, bunların yazdıkları, söyledikleri başka. Brüksel"de, "Siz basına yasaklar getiriyorsunuz" dediler. Hayır, ben basına yasak getirmiyorum. Ama, ben burada sivil inisiyatif kullanıyorum.”
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Yalan yanlış haber yapan medyaya karşı, gelin, almama kampanyası yapalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber. Rahmetli İnönü"nün bir lafı vardı: "Benimle ilgili yapılan haberlere inanmıyorum, ama başkaları ile ilgili yapılan haberlere inanıyorum" diyordu. Medya böyle. Onun için dikkat edeceğiz. Bunları bir de paralarımızla güçlendirmemizin anlamı yok. Onlar aynı söyleyecek, aynı şeyi yazacaklar ama, bizim de duruşumuzu böyle ortaya koymamız lazım. Yazmasınlar yanlış haber.”

Kesim eleştirisi
Açılışlarda kurban kesilmesine izin vermediğini belirten Erdoğan, medyada çıkan kurban kesimi haberiyle ilgili şöyle konuştu:
“O gün orada kesilmiş ve arkada, "durmak yok hizmete devam" pankartı. Gazetede devasa, tam sayfa fotoğraf, yer adeta kan gölü halinde, "durmak yok, kesmeye devam" başlığı atılmış.
Bu, şimdi bir art niyeti göstermiyor mu? Allah aşkına bunun neresinde doğru dürüst bir hareket söz konusu? Bugüne kadar, hangi siyasi hareketin kurban kesiminde bu başlığı atmış? Ben yaptıkları işi tasvip etmiyorum, keşke bunu bir hayır kurumunda yapsaydılar. O ayrı. Ama, atılan başlık ve tam sayfa bunu oraya vermek çok çirkin.
Onların bu yalanı, bizi durdurmayacak. Onlar da diyor ki "durmak yok yalana devam". Ama biz yalan yanlış uydurmalara değer vermeyeceğiz.”

Radikal"in manşeti Erdoğan"ı kızdırdı
Gaziantep"teki AKP teşkilatı, geçen hafta Seçim Koordinasyon Merkezi"nin açılışını 3 kurban keserek yapmıştı. Radikal gazetesi de 24 Ocak 2009 tarihli sayısında, bu açılışı “Durmak yok, kesmeye devam" manşetiyle vermişti. Radikal"in bu manşetine, Erdoğan tepki gösterdi. Başbakan, haberle ilgili olarak, “Bu şimdi bir art niyeti göstermiyor mu? Bugüne kadar, hangi siyasi hareketin kurban kesiminde bu başlığı atmış? Atılan başlık ve tam sayfa bunu oraya vermek çok çirkin” eleştirisinde bulundu.


MİLLİYET