İlçe Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, İlçe Tarım Müdürü Nizam Yılmaz ve köy muhtarları katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Mardinli, ilçede çok kısa bir süre önce 3 bin 500 adet çam fıstığı fidanı dağıttıklarını hatırlattı. Muhtarlardan gelen meyve fidanı talebi doğrultusunda 6 bin adet kestane fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Mardinli, “Geçen yıl 45 bin fidan dağıtıldı. Bu yıl hedefimiz 50 bindir. Ancak fidan dikmenin yanı sıra fidanın bakımı da çok önemli. Meyve veren fidanlar halkın gelir seviyesini artırır. Başbakanlığın Türkiye çapında başlattığı fidan dikme kampanyası kapsamında dağıtılmakta olan bu fidanların iyi bakılarak kurutulmaması gerekiyor” dedi.
İlçedeki ağaçlandırma seferberliğine önümüzdeki günlerde öğrencileri de dahil edeceklerini açıklayan Kaymakam Mardinli, “İlçe genelinde kampanyalarımız devam edecektir. Önemli olan çok fidan dikmek değil, bakılabilecek kadar fidan dikmek. Kampanyamızda bu yıl incir ve kestane gibi iyi gelir getiren meyve türleri ağırlıklı olacak” diye konuştu.