Saadet Partisi Eyüp Gençlik Kollarınca Eyüp Spor Salonu'nda düzenlenen gençlik şöleninde konuşan Kamalak, hükümetin yürüttüğü politikaları eleştirdi.

Kamalak, ''Şu anda Saadet Partisi iktidarda olsaydı, Libya'ya haçlı seferleri düzenlenmez, Irak'ta 2 milyon din kardeşimiz katledilmez, Türk gemileri NATO'nun emrine girmezdi'' dedi.

Bazı gençlerin, üniversite harçlarını yatıramadıkları için okuyamadığını ifade eden Kamalak, iktidara gelmeleri halinde üniversite harçlarını kaldıracaklarını kaydetti.

Kamalak, Türkiye'de doktora gidemeyen insanlar bulunduğunu savunarak, iktidarlarında her doğan çocuğun mezara kadar sigortalı olacağını, nüfus cüzdanlarının hastanedeki tüm işlemler için yeterli sayılacağını belirtti.

Eğitim sistemini baştan sona değiştireceklerini söyleyen Kamalak, şöyle devam etti:

''Eğitim sisteminin temeline önce ahlak ve maneviyat yazacağız. Bugünkü milli eğitim ancak Milli Piyango kadar millidir. Eğitimin hem çerçevesini hem de muhtevasını değiştireceğiz. Daha önce belirttiğimiz gibi eğitim sistemini 4 4 3 şeklinde yapacağız. Buradan hareketle imam hatiplerin orta kısmını yeniden açacağız. Kur'an kurslarının önünü yeniden açacağız.

Üreticilerimizi destekleyeceğiz. Esnaf ve müteşebbislerimize faizsiz kredi, çiftçilerimize vergisiz mazot vereceğiz. İktidar olmamız halinde işçiye, memura ve emekliye yüzde 150 zam yapacağız. Bunları yaparken parayı nereden bulacağımızı soranlara 1996'daki zamları örnek gösteriyorum. O zaman biz yapacaklarımızı söylerken bazılarının hayali bile erişemiyordu, ancak milli görüş o parayı buldu ve vaatlerini yerine getirdi. Üstelik hiç kimsenin kapısını çalmadan, kimseye borçlanmadan.''

Kamalak, Türkiye'de ''bazı ülkelerin desteğini almadan iktidara gelinmez'' diye bir havanın hakim olduğunu, bu şekilde iktidara gelenlerin o ülkelerin kuklası olduğunu savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, partilerinin halkın desteğiyle iktidara geleceğini ifade etti.