Bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan Daniel, kendisi gibi öğretmen eşi Laura ile mutlu bir yaşam sürdürmektedir ama çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamazlar. Bir gün Daniel, eski bir arkadaşı olan Mario ile karşılaşır ve Mario küçük bir kız çocuğunu evlat edinmesi için çifti ikna eder. Ama küçük Julia karşıdan göründüğü kadar 'normal' ve sıradan bir çocuk değildir.

Televizyon dünyasında yapımcı kimliği ile tanınan İspanyol yönetmen Antonio Chavarrias'ın son filmi Lanetli Kız sezgileri korkutucu derecede güçlü olan evlatlık Julia'nın koruyucu anne-babasının geçmişindeki sırları su yüzüne çıkartmasına odaklanıyor. 62. Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde görücüye çıkan film Katalan tiyatro yazarı Sergi Belbel'in öyküsünden yine yönetmen tarafından beyazperdeye aktarılmış. Filmin başrollerinde Juan Diego Botto, Bárbara Lennie ve küçük oyuncu Mágica Pérez yer alıyor.
Daha önce haziran takiminde açıklanmayan yapım sürpriz bir değişiklik ile önümüzdeki hafta, 8 Haziran'da ülkemizde de gösterime girecek.