Gaziantep'te faaliyet gösteren Shems Gıda, 3 yılı aşkın süredir devam eden AR-GE çalışmasının ardından geleneksel Türk kahvesi lezzetinde ve görüntüsünde “hazır Türk kahvesi” geliştirdi.

Sade, orta ve şekerli olarak üç çeşitle piyasaya sunulan “Shazili” markalı hazır Türk kahvesini içmek için fincana boşaltmak ve üzerine kaynamış su ilave ederek karıştırmak yetiyor. Bol köpüklü ve telveli hazır kahve 5 saniye içinde hazır hale geliyor.

Shems Gıda Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yılı aşan AR-GE çalışmalarının sonucunda en kaliteli kahve çekirdeklerini patentli özel yöntemleri ve formülasyonu ile kahvenin doğallığını bozmadan, geleneksel Türk kahvesi lezzetini ve görüntüsünü sadece kaynamış su ilavesi ile yapmayı başardıklarını belirtti.

Yıldız, şunları söyledi:

“Shazili markamız adını Şeyh Şazili'den esinlenerek aldı. Şeyh Şazili 14. yüzyıl sonlarında Yemen'de yaşamış bir Sufi Şeyhi'dir. Kahveyi ilk içtiği rivayet edilen kişilerden biridir. Anadolu'da kahve falı için kahve fincanı kapatılırken Şeyh Şazili ruhuna fatiha okunurmuş.

Türk kahvesinin zor hazırlanması nedeniyle kaybolmaya yüz tutmuş olması, günümüz şartlarında uyarlanması gereğini doğurdu. Shazili Türk kahvesi uzun süren AR-GE çalışmalarımı sonucunda kokusundan, tadından ve görüntüsünden ödün vermeden 5 sanayi gibi kısa sürede ikram edilebilecek formülasyona kavuştu. 'Dök, karıştır, 40 yıl hatırı kalır' sloganıyla Türk kahvesini günümüz koşullarına lezzetinden, görüntüsünden ödün vermeden ve hatta pişiren kişinin maharetine bağımlı kalmadan standart bir Trük kahvesini pazara sunduk. Zahmet isteyen pişirme süreci yüzünden ofislerde, araçlarda, uçaklarda, kafelerde, sahilerde, kamplarda, pikniklerde ve birçok ortamda içilemeyen Türk kahvesi artık içilebilecek duruma geldi.”

“AVRUPA BİRLİĞİ VE ARAP ÜLKELERİNE İHRACAT YAPILACAK”

Dünyada bir ilki başararak bakır cezve kahvesi tadında hazır Türk kahvesi imal ettiklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

“İnovatif fikir ve yatırımın bir araya gelmesi sonucu yeni bir ürüne imza attık. Hazır sıcak içecek sektöründe yaptığımız araştırma sonucunda Türk kahvesi alanında büyük bir açık olduğunu fark ederek bu sektöre yöneldik. Türk damak tadına hitap ettiğini yaptığımız gurme testlerle kontrol ettiğimiz Shazili hazır Türk kahvesinin seri üretimine geçtik. Şu an hiper marketler düzeyinde anlaşmalarımız yapıldı. Hızla Türkiye genelinde yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ocak 2011 itibarıyla tüm Türkiye ve dünya Shazili hazır Türk kahvesi ile tanışacak. 5 saniye içerisinde hazırlanan yeni nesil Türk kahvesini günün her saati her yerde içme şansına sahip olacaksınız.”

Shazili hazır Türk kahvesini sade, orta ve şekerli seçenekleriyle kahve sevenlerin beğenisine sunduklarını, şu anda yerel pazarda satıldığını ifade eden Yıldız, “Şu an anlaşma yaptığımız bazı hiper marketlerde ürünümüz satılıyor. Ancak, önümüzdeki günlerde ulusal düzeyde hizmet veren hiper marketlerin raflarında, bir müddet sonra Türkiye'nin her köşesinde ürünümüz satılıyor olacak. Şu an tanıtım ve lansman hazırlıklarımız sürüyor” diye konuştu.

Yıldız, Shazili hazır Türk kahvesinin Almanya'da distribütörlüğünü verdiklerini, Avrupa Birliği ve Arap ülkelerine ülkelerine ihracat planladıklarını kaydetti.

Yeni ürünle birlikte sektörde önemli bir istihdam kaynağı yarattıklarını belirten Yıldız, “Yatırımımız tamamlandığı zaman direkt veya dolaylı yollardan yüzlerce kişi iş sahibi olacak. Ar-Ge çalışmaları dahil olmak üzere yatırımlar tamamlandığında Gaziantep'te ortalama 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Şemsettin Yıldız, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk kahvesi sektöründeki en büyük entegre tesis olma özelliğini gösteren Shems Gıda'nın ürün portföyüne yeni inovatif ürünler katarak sektöre farklı bir vizyon kazandıracağını sözlerine ekledi.