Muğla Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 
İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel ekip ve 20 sivil polisin, geceyarısı Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'ndeki Barlar Sokağı'nda yaptığı operasyonda bir kişi yakalandı. Şüphelinin kaldığı otel odasında yapılan aramada ise spor bir çantada, telefonla uzaktan patlatılmaya hazır A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Odada ayrıca 7 bin dolar para ve iki sahte pasaport bulundu. Terör örgütü PKK üyesi olduğu ve eylem için keşif yaptığı ileri sürülen zanlının, bombalamadan hemen sonra Yunanistan'ın İstanköy adası üzerinden İtalya'ya kaçmayı planladığının değerlendirildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak sekiz kişinin ifadesine başvuruldu. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, soruşturmanın devam ettiğini, hiçbir açıklama yapmayacaklarını söyledi.
 
Zanlının, 28 Ağustos 2011 tarihinde Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu, Bodrum'a dün (22 Eylül) yolcu otobüsüyle geldiği, otel odasını da üç günlüğüne tuttuğu belirlendi.