Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, 20 iktisat, 20 işletme ve 10 da maliye alanından olmak üzere toplam 50 hazine uzman yardımcısının alınması için sınav açıldığı belirtildi.

Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması istenen adayların, en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya yüksekokullarından ya da bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olması gerekiyor.

Yazılı (klasik) ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavında, yazılı sınav, iktisat, işletme ve maliye olmak üzere 3 farklı alanda yapılacak. Adaylar sınav başvurularında, bu alanlar arasından mezun oldukları alanı (bölümü) tercih edebilecek.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için, yazılı ve sözlü sınav puanlarının ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan olması gerekecek.

Sınav için 12 Eylül'de başlayacak başvurular, 19 Eylül mesai saati bitimine (saat 18:00) kadar, internet sayfası üzerinden, Müsteşarlığa şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek.