İşadamı Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcının talimatı üzerine dün gözaltına alındı. Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut"un katil şüphelisi Cem Garipoğlu"nu sakladıkları ve kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında bulunan Nida Garipoğlu´nun makam şoförü Ahmet Batur, dün İstanbul Adliye´sinde savcılıkta verdiği ifadede ``Olay gecesi saat 02.00 sıralarında Beylikdüzü"ndeki adresten Cem Garipoğılu"nu babası Mehmet Nida Garipoğlu aldı. Mehmet Nida Garipoğlu otomobilinde Hayyam Garipoğlu da vardı. Cem araca bindikten sonra hızla uzaklaştılar"" dedi.

Bu ifade üzerine savcılık Hayyam Garipoğlu"nun gözaltına alınması talimatı verdi. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen Garipoğlu Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.

AMCA GARİPOĞLU: CEM'İ GÖRMEDİM

Hayyam Garipoğlu'nun polisteki ifadesinde, Cem Garipoğlu'nu Beylikdüzü'ndeki evden aldığı yönündeki iddiaları kabul etmediği öğrenildi.

3 tutuklama

Cem Garipoğlu"na firarı sırasında yardımcı oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece `suçluyu kayırma" suçundan tutuklandı. Hakan Çiçek savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı C.G'ye firarı sırasında yardımcı oldukları öne sürülen kişilere yönelik başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Hayyam Garipoğlu, adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan ve geceyi İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde geçiren Garipoğlu, saat 10.35'te geniş güvenlik önlemleri altında şubeden çıkartıldı.

Garipoğlu, bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına “Bu ülkede iş adamı olmak çok zor. Allah herkese yardımcı olsun. Hukuk herkese lazım” şeklinde seslendi.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Garipoğlu'nun, katil zanlısı C.G'ye firarında yardım ettiği yolundaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Elleri kelepçeli olan Garipoğlu, basın mensuplarının “C.G'yi siz mi kaçırdınız?” şeklindeki sorusuna, “Hayır. Deli misiniz ben niye kaçırayım?” karşılığını verdi.

Garipoğlu, daha sonra soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın odasının bulunduğu bölüme alındı./hürriyet