Bilindiği gibi kooperatif aracılığı ile 58 aileye dağıtılan 118 baş gebe düveden 18"inde şap hastalığı görülmüş ve bu hayvanlardan biri telef olmuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, hak sahipleri ve yüklenici firma arasında yapılan protokol gereği, hastalıktan ve tedai giderlerinden mağdur olan ailelerin bu giderlerinin ilgili firma ve sigorta şirketince karşılanacağı belirtti.
İlçeye bağlı iki köyde kooperatif aracılığı ile hazırlanan 610 bin 586 TL tutarındaki proje kapsamında Koyunlar Köyü"nde 36, Alioğulları Köyü"nde 22 olmak üzere 58 aileye 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 6 yıl eşit taksitlerle geri ödemeli toplam 118 baş gebe düve dağıtımı yapıldığını belirten Vali Hüseyin Avni Coş, karantinaya alınan iki köyde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Coş, konuyla ilgili açıklamasında “28 Haziran 2009 tarihinde hayvanlar hak sahiplerine teslim edilmiş, 04 Temmuz 2009 tarihinde ise Koyunlar Köyü"nde 8, Alioğulları Köyü"nde ise 4 hayvanda şap hastalığı tespit edilmiştir. 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa göre bildirimi mecburi olan bu hayvan hastalığı ile ilgili olarak karantina uygulaması başlatılmıştır. Anca 06 Temmuz 2009 tarihinde hasa olan hayvan sayısı Koyunla köyü"nde 12"ye Alioğulları Köyü"nde 6"ya yükselmiştir. Koyunlar Köyü"ndeki hayvanlardan bir tanesi de telef olmuştur. Şu anda mevzuat gereği karantina altında olan bu iki köyümüze hayvan giriş-çıkışı yasaktır” dedi.