Kuşadası Belediyesi tarafından 5199 sayılı kanuna istinaden Kuşadası"ndaki sahipli olan hayvanların tümü cip takılarak kayıt altına alınıyor.Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından çipli sistem devreye girecek. Sisteme göre hayvan sahipleri, hayvanlarını Belediye Veterinerliğine getirerek 30 YTL karşılığında kayıt altına aldıracak.
Edinilen bilgiye göre, kayıt işleminde öncelikle sahibi bulunan hayvana bir çip takılacak. Daha sonra aşısı yapılacak ve aşı karnesi verilecek. Sahipli hayvan kayıt defterine hayvanın cinsi, aşı tarihi, çip barkodu ve hayvan sahibinin kişisel bilgileri eklenerek hayvanın düzenli takibi sağlanacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, sistem sayesinde sahipli bir hayvanın kaybolması halinde sokakta bulunması veya yakalanması durumunda çipi okutularak hayvan sahibine ulaşılıp bilgi verileceğini söyledi. Akdoğan,. İlgili kanuna göre, hayvan sahiplerinin hayvanlarını Belediyeye getirerek mutlaka kayıt altına aldırmaları gerektiğine de dikkat çekti.