Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, yaz aylarında özellikle su bulmakta zorlanan hayvanlar için vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, kavurucu sıcakların başlamasıyla sokak hayvanları için de yaşamın zorlaştığına dikkat çekerek, vatandaşların duyarlı olmalarını istedi. Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Yiyecek ve özellikle de su bulmakta güçlük çeken hayvanlara yardımcı olmalıyız. Onlar için evlerimizin önüne bir kap su bırakarak hayatta kalmalarını sağlayabiliriz” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 9 ayrı noktasında hayvanlara özel çeşmeler yapıldığını ancak bunların tüm hayvanlar için yeterli olamayacağını bildiren yetkililer, “Halkımızdan bu konuya gereken duyarlılığı göstermelerini ve hayvanları bir kap sudan mahrum etmemesini bekliyoruz” diye konuştu.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT

Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, kedi ve köpeklerin güneş çarpmasından korunmaları gerektiğine de işaret ederek, şu bilgileri verdi: “Özellikle yaz tatiline gelenlerin, denize götürdükleri hayvanlarını, çocukları gibi şemsiye altında tutulması gerekir. Sıcaklıkların kedi ve köpekler üzerinde, insanlardaki gibi olumsuz etkileri vardır. Klimaların uzun süreli soğuk çalıştırılması da olumsuz etkilere yol açar. Köpeklerin egzersiz saatleri gün içerisinde ya sabah erken saatlerde ya da akşam serinliğinde yapılmalıdır. Dışarıda asfaltın aşırı sıcağa bağlı erimesinden ötürü patilerde oluşabilecek hasarlar göz önünde bulundurularak daha çok çim olan alanlarda yürütülmesi sağlanmalıdır. Hayvan sahipleri, hayvanlarını arabalarının içerisinde bırakmamalı ya da kısa süreliğine bırakmalarda havalandırmanın mutlak surette açık olması sağlanmalıdır."