HAYVANAT BAHÇESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Geçtiğimiz yılın sonunda açılan İzmir Doğal Yaşam Parkı ile birlikte kapılarını ziyaretçilere kapatan İzmir Hayvanat Bahçesi"ndeki bina ve kafeslerin yıkımına başlandı. Bahçe içindeki hayvanlar Doğal Yaşam Parkı"ndaki yeni yuvalarında özgürlüklerine kavuşurken, yaklaşık 18 dönüm alana yayılan eski hayvanat bahçesindeki beton yapıların yıkılması sonucu ortaya çıkacak bölgenin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alan olarak yeniden düzenleneceği bildirildi.

İzmir Hayvanat Bahçesi, 1936 yılında Kültürpark"ın bir parçası olarak dönemin şartlarına uygun şekilde Türkiye"nin ilk koleksiyon tipi hayvanat bahçesi şeklinde inşa edilmişti. 2008 yılının son aylarına dek İzmirlilere hizmet veren Hayvanat Bahçesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı"nın açılması ile birlikte kapılarını ziyaretçilere kapatmıştı.

İzmir Fuar Hayvanat Bahçesi

1936 yılında şehir merkezinde yer alan Kültürpark"ın bir parçası olarak dönemin şartlarına uygun şekilde Türkiye"nin ilk koleksiyon tipi hayvanat bahçesi şeklinde inşa edildi.

Hayvanat bahçesinde 21 tür memeli, 50 tür kanatlı, 17 tür sürüngen olmak üzere 88 tür ve 1000 adet hayvan barınıyordu.

Hayvanat bahçesi, her yıl ortalama 450.000 kişi tarafından ziyaret edilen bahçe 18.000m² alanda doğal bitki örtüsüyle 73 yıldır halka hizmet veriyordu.